Mainos

Filippiineillä varoitetaan taifuunista ja tulivuoresta

Voimakas taifuuni Noul iskee viikonloppuna Filippiinien koillisosaan. Taifuunin rankkasateiden pelätään aiheuttavan vaaraa ja mutavyöryjä myös viime aikoina jyrisseen tulivuoren lähettyvillä maan keskiosassa.

Tyynellämerellä kohti Filippiinejä kulkeva taifuuni Noul voimistuu viikonlopuksi nelosluokan hurrikaania vastaaviin lukemiin. Myrskypuuskat voivat olla jopa 100 m/s. Taifuuni on voimakkaimmillaan juuri ennen maihin iskeytymistään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Filippiinien koillisosassa varaudutaan taifuuniin evakuoinneilla.

– Odotettavissa on rankkoja sateita, merenpinnan nousua, tulvia, mutavyöryjä ja voimakkaita tuulia. Pääkaupunki Manila ja muut tiheästi asutut alueet näyttävät kuitenkin välttyvän pahimmalta uhalta, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Taifuunin rankkasateiden pelätään aiheuttavan mutavyöryjä myös jyrisevän tulivuoren lähellä Filippiinien keskiosassa. Sorsogonin alueella sijaitseva tulivuori Bulusan on syössyt viime aikoina tuhkaa. Satoja ihmisiä on evakuoitu tulivuoren lähettyviltä. Bulusan on yksi Filippiinien 23 aktiivisesta tulivuoresta.

Filippiinien jälkeen taifuuni kaartaa kohti pohjoista ja heikkenee.

Noul on vuoden neljäs Kaakkois-Aasiaan iskevä taifuuni. Vuosittain keskimäärin 20 taifuunia ylittää Filippiinit. Filippiinien Punaisen Ristin mukaan supertaifuuni Haiyanista on opittu paljon. Marraskuussa vuonna 2013 Filippiineille iskenyt Haiyan surmasi noin 8000 ihmistä.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

MTV UUTISET - AFP - REUTERS

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.