Mainos

Filippiineillä varaudutaan jälleen uuteen taifuuniin – myrsky rantautuu alueelle, joka kärsii yhä viime kuussa iskeneen Mangkhutin vuoksi

1:10

Vain kuukausi sitten taifuuni Mangkhut levitti tuhoa Filippiineillä. Nyt samalla alueella varaudutaan jälleen uuden myrskyn tuloon.

Punaisen ristin kenttäviestintäyksikön avustustyöntekijä Caroline Haga kertoo MTV Uutisille, että Filippiinien Isabelassa varaudutaan tällä hetkellä taifuuni Rositan tuloon. Rositan on määrä rantautua Filippiineille tiistai-aamuna paikallista aikaa.

Japanin meteorologisen instituutin mukaan Rosita on tällä hetkellä luokiteltu erittäin voimakkaaksi taifuuniksi. Hagan mukaan myrskyn odotetaan vielä laantuvan rantautuessaan, mutta sen pelätään aiheuttavan tuhoa jo kertaalleen kuukausi sitten taifuunin riepottelemalle alueelle.

Jälleenrakennus kesken

Myrskyn arvioidaan aiheuttavan korkeaa aallokkoa ja rankkasateita, jotka saattavat aiheuttaa mutavyöryjä. Hagan mukaan ihmisiä on evakuoitu rannikkoalueelta varotoimenpiteenä.

– Mutavyöryjen vuoksi ei ole vielä varmaa, pääsemmekö perille tuhoalueelle. Mutavyöryjä voi sattua vielä taifuunin jälkeenkin.

Hagan mukaan Rosita iskeytyy alueelle, joka vain kuukausi sitten kärsi tuhoista taifuuni Mangkhutin vuoksi.

– Alueella jälleenrakennus ei ole vielä valmis edellisen taifuunin jäljiltä ja heti seuraava on tulossa.

Viljelmät saattavat tuhoutua

Haga kertoo, että Rositan pelätään myös aiheuttavan tuhoja filippiiniläisten elinkeinoille. Esimerkiksi banaani- ja kookosviljelmät ovat vaarassa tuhoutua myrskyn vuoksi.

– Esimerkiksi riisi ei ole ehtinyt kasvaa edes takaisin edellisen myrskyn jäljiltä.

Hagan mukaan Filippiineillä on arvioitu, että maahan on mahdollista iskeytyä vuosittain jopa viisi taifuunia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja