Historiallisen raju hirmumyrsky riepottelee Filippiinejä: tuulet jopa 86 metriä sekunnissa – ainakin kymmenen ihmistä kuollut

Historiallinen Goni-taifuuni rantautui Filippiineille – tältä voimakkaat tuulet ja rankkasateiden aiheuttamat tulvat näyttävät 3:00
Katso videolta, millaisella voimalla Goni-taifuuni iski Filippiineillä!

Filippiineillä ainakin kymmenen ihmistä on kuollut vuoden tähän asti voimakkaimmaksi myrskyksi kuvaillun taifuunin seurauksena.

Goni-taifuuni rantautui Catanduanesin saarelle, jolloin sen tuulet puhalsivat puuskissa jopa 86 metriä sekunnissa. Sittemmin taifuuni on heikentynyt ja jatkanut matkaansa saarivaltion suurimmalle saarelle Luzonille. Luzonilla sijaitsee myös saarivaltion pääkaupunki Manila, jota kohti taifuuni on suuntaamassa. Manilan lentokenttä suljettiin sunnuntaina aamupäivällä 24 tunnin ajaksi.

Maan ilmatieteen laitos on ennustanut taifuunin pahiten riepottelemille alueille "katastrofaalisia" olosuhteita.

Voimakkaimpia maihin koskaan osuneita myrskyjä

Goni on voimakkaimpia maihin osuneita trooppisia hirmumyrskyjä mittaushistorian aikana, kertoo talousuutistoimisto Bloomberg. Jopa 87 metriä puuskissa puhaltava tuuli tekee Gonista voimakkaamman kuin vuoden 2016 Meranti tai vuoden 2013 Haiyan, jotka molemmat osuivat niin ikään Filippiineille.

Filippiinit osuu sijaintinsa vuoksi usein myrskyjen reitille. Vuosittain maata koettelee keskimäärin 20 trooppista hirmumyrskyä.

Toistaiseksi tuhoisin on ollut vuoden 2013 Haiyan, AFP kertoo. Sen jäljiltä useita tuhansia ihmisiä kuoli tai katosi pelkästään Filippiineillä.

Viikko sitten Molave-taifuuni iski samalle alueelle, jota Goni nyt koettelee. 22 ihmistä sai Molaven vuoksi surmansa Filippiineillä.

Juttua muokattu päivitetty kello 13.25: Päivitetty kuolonuhrien lukumäärä.

Lue myös:

    Uusimmat