Mainos

Fileerausveitsimurhasta elinkautiseen tuomittu pääsee vankilasta – puukotti 19-vuotiaan yhdenillan tutun

Helsingin Laajasalossa vuoden 2005 helmikuussa tapahtuneesta murhasta elinkautiseen tuomittu mies on päässyt ehdonalaiseen.

Helsingin hovioikeus päätti hyväksyä miehen hakemuksen tänään. Mies vapautetaan 1. huhtikuuta 2018.

Mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen tämän surmattua 19-vuotiaan naishenkilön lyömällä tätä useita kertoja fileerausveitsellä ylävartaloon. Tapahtuma-aikaan 22-vuotias mies oli tavannut naisen Itäkeskuksessa, jossa nainen oli pyytänyt miestä saattamaan tämän kotiinsa. Asunnossa mies ja nainen harrastivat seksiä ja käyttivät huumeita.

Miehen kertomuksen mukaan nainen oli vaatinut mieheltä huumaavia Diapam-lääketabletteja, uhaten muuten kertoa tutuilleen miehen raiskanneen tämän.

Mies löi lattialla istuvaa naista useita kertoja fileerausveitsellä, yrittäen lavastaa teon itsemurhaksi. Tämän jälkeen hän vei naisen omaisuutta ja lähti kaupungille viettämään iltaa. Ruumis löydettiin viikon päästä.

Mies on istunut tuomiotaan 12 vuotta. Vapauttamista puolsi miehen rangaistusajan suunnitelman onnistuminen ja opiskelu: mies on muutaman vuoden osallistunut opintoluvalla vankilan ulkopuoliseen koulukseen. Miehellä on tiedossa työpaikka ja asunto, joten hän pystyy vapauduttuaan huolehtimaan toimeentulostaan.

Mies on vankeusaikanaan tehnyt musiikkia ja osallistunut nuorisotyöhön, minkä tiimoilta hän on ollut myös julkisuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.