Tuntemattoman miehen murhannut pääsee vapaalle jalalle lähes 20 vuoden jälkeen – jatkoi rikoksia kiven sisälläkin, vankila vastusti vapauttamista

Monimutkainen kaavio elinkautisvankien vapauttamisesta 0:45
Elinkautisvangin ehdonalaiseen vapauteen päästäminen ei ole yksinkertainen prosessi.

Helsingin hovioikeus päätti, että tuntemattoman miehen murhasta elinkautisen vankeusrangaistuksen saanut mies päästetään ehdonalaiseen vapauteen tämän kärsittyä rangaistusta 19 vuotta ja 5 kuukautta.

Rikosseuraamuslaitos vastusti miehen hakemusta.

Mikkeliläismies oli tehnyt murhan vuonna 2000 syyllistyen samassa yhteydessä törkeään pahoinpitelyyn ja tappeluun osallistumiseen. Mies teki henkirikoksen yhdessä tekijäkumppaninsa kanssa kohdistaen henkirikoksen heille entuudestaan tuntemattomaan nuoreen mieheen.

Ristinollaa viilleltiin uhrin selkään

Kaleva kertoo, että Riutan kaupunginosassa tapahtuneessa henkirikoksessa miehet viiltelivät, potkivat ja löivät uhriaan käyttäen muun muassa voimailuvälineen vetotankoa. Lopulta uhri kuristettiin imurin sähköjohdolla. Miesten kerrottiin viillelleen miehen selkään ristinolla-peliä.

Teko tapahtui omakotitalossa, jossa oli koolla useamman miehen ryyppyremmi. Alkoholin ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena olleet miehet eivät osanneet kertoa syytä teolleen.

Rikostoveri pääsi jo vapaalle

Mies on syyllistynyt useisiin rikoksiin vankeusrangaistuksenkin aikana. Toisaalta hän on istunut tuomiotaan huomattavan pitkään ja onnistunut edistämään sekä osin toteuttamaan rangaistusajan suunnitelmansa tavoitteita. Hän myös on osallistunut KRIS-Pohjanmaa-Karjala ry:n toimintaan.

Oikeus tuli siihen tulokseen, että mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen, kun hän on istunut vankeudessa 19 vuotta 5 kuukautta. Mies tullaan vapauttamaan ensi vuoden huhtikuussa.

Miehen rikostoveri oli määrätty vapautettavaksi viime vuoden helmikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat