Fifalta kaksijakoinen vastaus aivovammajärjestön ehdotuksiin sääntömuutoksista – kovia kokeneen Tottenham-puolustajan tutkimukset jatkuvat

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on avannut keskustelun väliaikaisten vaihtojen tekemisestä niiden pelaajien kohdalla, jotka saavat ottelussa kovan iskun päähänsä, Fifan lääketieteellisen komitean puheenjohtaja Michel D'Hooghe sanoi The Times -lehdelle.

Tottenhamin puolustaja Jan Vertonghen yritti tiistaina Mestarien liigan välieräottelussa Ajaxia vastaan pelata lyötyään hetkeä aiemmin pääpallossa vakavan näköisesti päänsä ja nenänsä joukkuetoverinsa takaraivoon.

– Päävammoista johtuvien erityisvaihtojen tekeminen on mahdollisuus ja keskustelun arvoinen asia, D'Hooghe sanoi The Timesille.

– Mutta jos ottaa pelaajan pois kentältä kymmeneksi minuutiksi ja lähettää heidät takaisin ilman huolellista lämmittelyä, se johtaa todennäköisesti lihasvammoihin. Sekin on ongelma, D'Hooghe pohti.

Väliaikaisten vaihtojen lisäksi Headway ehdotti jalkapalloon päävammoihin erikoistunutta riippumatonta lääkäriä tekemään lopullinen päätös pelaajan pelikunnosta.

D'Hooghen mukaan riippumattoman lääkärin olisi vaikea arvioida pelaajia.

– Fifan ja Uefan ohje on selvä. Jokaisessa tapahtumassa ja ennen jokaista turnausta kerromme lääkäreille, että heidän on seurattava ohjesääntöjä.

– Joukkueiden lääkärien täytyy olla vastuussa omista pelaajistaan. He tuntevat pelaajat ja ovat paremmassa asemassa arvioimaan, ovatko pelaajat olleet tajuttomina tai vaarassa.

Vertonghen oli jatkotutkimuksissa keskiviikkona ja testit jatkuvat tulevina päivinä, Tottenham ilmoitti.

– Etsimme myös riippumattomia neuvoja ja Janin on tarkoitus tavata huippu-urheilijoihin erikoistunutta neurologia huomenna. Pelaaja ei ole raportoinut oireista tänään.

Lue myös:

    Uusimmat