Englannin päävalmentaja jyrähti vastustajan fanien rasistisesta käytöksestä – lupasi toimenpiteitä: "Tämä ei ole hyväksyttävää"

Englanti nuiji maanantaina jalkapallon EM-karsintojen vierasottelussaan Montenegron maalein 5–1, mutta ottelutapahtumia varjostivat rasistiset apinahuutelut.

Montenegron fanien rasististen huutojen kohteeksi joutuivat uutistoimisto Reutersin mukaan ainakin Danny Rose ja Englannin viidennen maalin tehnyt Raheem Sterling. Englannin päävalmentaja Gareth Southgate tuomitsi tapahtumat jyrkästi ja lupasi Englannin kertovan tapauksesta Euroopan jalkapalloliitolle Uefalle, joka järjestänee tutkinnan.

– Kuulin ehdottomasti Danny Roseen kohdistuneet solvaukset, kun hän sai varoituksen ottelun lopussa. Minun mielessäni ei ole epäilystäkään siitä, mitä tapahtui. Raportoimme tästä Uefalle. Tämä ei ole hyväksyttävää, Southgate sanoi ITV Sportille.

– Jalkapallon ironia on siinä, että pukukopissa ollaan niin yhtenäisesti. Sillä ei ole väliä, mikä on uskonto tai väri, mutta meillä on edelleen yhteiskunnassa näitä tapauksia, jotka jättävät sen varjoonsa, Southgate kommentoi beIN Sportsin haastattelussa.

Raheem Sterling reagoi rasistisiin huutoihin maalinsa jälkeen laittamalla kädet korviensa kupeiksi kohti Montenegron faneja.

– En kuullut (rasistisia huutoja) henkilökohtaisesti, mutta Danny (Rose) toi asian tietooni. Halusin näyttää heille, että he tarvitsivat enemmän meidän järkyttämiseksi ja pysäyttämiseksi, Sterling sanoi Sky Sportsille.

Sterlingin mukaan rasismin kitkemiseksi jalkapallokatsomoista olisi ryhdyttävä nykyisiä sakkoja kovempiin rangaistuksiin. Hän viittasi kommenteissaan fanien sulkemiseen katsomosta.

– Täytyy tehdä jotakin, joka saa heidät todella miettimään kahdesti, koska jos heidän joukkueensa ei voi pelata faniensa edessä, siitä tulee heille vaikeaa.


Lue myös:

    Uusimmat