Mainos

Fifa on myöntämässä lisää rahaa naisten MM-kisoihin – "Kaikki ovat sitä mieltä, että tämä on hyvä uudistus"

28:00

Sportbladet uutisoi torstaina, että kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan naisten jalkapalloseuroille maksettavien korvauksien puolesta oltaisiin äänestämässä jo lokakuussa. Ruotsalaiset maajoukkuepelaajat ovat puhuneet naisjalkapalloilijoiden korvausten puolesta.

Videolla torstain iltakymmenen Tulosruutu.

– Kaikki ovat sitä mieltä, että tämä on hyvä uudistus naisten jalkapallon MM-kisoihin, Fifan viestintäpäällikköHans Hultman sanoo Sportbladetille.

Fifa jakoi vuonna 2011 noin 8,9 miljoonaa euroa naisten MM-kisoihin osallistuneille maille. Neljä vuotta myöhemmin summaa nostettiin 50 prosentilla ja maailmanmestaruudesta maksettava bonus tuplattiin. 

Pelaajat ovat vaatineet lisää rahaa naisjalkapalloilijoille. Ruotsin maajoukkueen Kosovare AsllaniCaroline Seger,Lotta Schelin, Nilla Fischer ja Hedvig Lindahl ovat lausuneet mielipiteensä jalkapallon epätasa-arvosta.

– Kun Ruotsin miehet pääsivät MM-kisoihin Venäjälle, jalkapalloliitto sai 80 miljoonaa kruunua (noin 8 miljoonaa euroa). Naisten pääsy kisoihin ei tuonut penniäkään.

Enemmän rahaa kuin kolme vuotta sitten

Fifan viestintäpäällikkö Hans Hultman sanoi syyskuun alussa SVT:lle, että jonkinlainen taloudellinen ratkaisu on pantu alulle. Uusi ehdotus on tarkoitus esitellä joulukuuhun mennessä.

Sportbladetin mukaan uusi ratkaisu saattaa olla valmis jo lokakuun puolivälissä. Lehden mukaan ehdotuksen sisältö on salainen, mutta lähteiden mukaan tarkoitus on nostaa pelaajille maksettua korvausta.

Hultman ei halunnut kommentoida esityksen yksityiskohtia. Vuonna 2015 naisille jaettu kokonaisumma oli 13,4 miljoonaa euroa. Hultmanin mukaan vuoden 2015 summa ylitetään reilusti.

Hänen mielestään joukkueille annettavat avustukset ovat kuitenkin ristiriitaisia, sillä rahat eivät välttämättä oikeaan osoitteeseen.

– On valtioita, jotka pääsevät MM-kisoihin, mutta pelaajat eivät pelaa kotimaassaan tai maan joukkueissa. Tällaiset maat halauavat, että liitto antaa rahasäkin, jonka he maat voivat käyttää kotimaiseen naisten jalkapalloiluun.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja