Fiat palaa urheiluavojen markkinoille uudella 124 Spiderilla

Fiat on aloittanut yhteistyön japanilaisen Mazdan kanssa. Ensimmäisiä yhteistyön hedelmiä on nähtävissä Geneven autonäyttelyssä uuden kaksipaikkaisen avoauton muodossa.

Uusi Fiat 124 Spider jakaa perusrakenteensa Mazdan legendaarisen MX-5:n kanssa. Autot kuitenkin erottuvat muotoilullisesti selkeästi toisistaan. Fiat on halunnut kunnioittaa muotoilullaan 50 vuotta sitten samalla nimellä kulkeneen mallin perintöä. Kokemukset MX-5:stä ovat olleet hyvin positiivisia ja auton keveys tekee siitä luokassaan hyvin hauskan ajettavan, joten odotukset Fiatin suhteen ovat korkealla.

Muotoilullisten erojen lisäksi Fiat on istuttanut pellin alle omat turboahdetut voimanlähteensä. Fiat 124 Spiderin perusmoottorina toimii 1,4-litrainen ja 140-hevosvoimainen ahdettu MultiAir-moottori. Voima välitetään takapyörille kuusiportaisen manuaalivaihteiston kautta. Kaksipaikkainen roadster liikahtaa satasen nopeuteen 7,5 sekunnissa, ja hiuksia voi kuivata parhaimmillaan 215 km/h nopeudessa. Myöhemmin mallistoon on odotettavissa tehokkaampi Abarth-versio.

Fiat 124 Spiderin Suomeen tulon aikataulusta ei ole vielä tarkkaa tietoa. Toivottavasti pääsemme nauttimaan siitä jo tulevalla avoilukaudella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja