Mainos

FIA selittää Lewis Hamiltonin rangaistusta – tutkinnan aloitus kesti yli tunnin

0:39

Kansainvälinen autoliitto FIA selittää viivettä Lewis Hamilton tapauksen tutkimisen aloittamisessa Saksan GP:ssä. Hamilton leikkasi varikkoväylältä nurmikon yli takaisin radalle.

Kesti tunnin ja 15 minuuttia Hamiltonin voitosta, kun kuljettaja ja Mercedeksen edustajat kutsuttiin selittämään tuomaristolle, mitä kiistanalaisessa tilanteessa tapahtui.

Kyseenalaisessa tilanteessa Mercedeksellä oli epäselvyyksiä, ajaako Hamilton sateen alettua kierrosta loppuun turva-auton takana. Hän saapui varikon portille ja kysyi, tuleeko renkaidenvaihtoon. Vastaus oli epäselvä, ja lopulta Hamilton kurvasi varikkoväylältä nurmikon yli takaisin radalle.

Hamilton oli jo ehtinyt hyvän tovin juhlia voittoaan ennen kuulemistaan. FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting kertoo, miksei tutkintaa aloitettu jo kilpailun aikana.

– Se vain ottaa hetken aikaa varmistaa, että jos aiot kuulla tallia, sinulla on hyvä syy kuulla heitä, Whiting sanoo.

– Ilmeisesti halusimme odottaa kilpailun loppuun, koska tilanteen sattuessa oltiin jo aika lähellä loppua. Lisäksi oli sadetta ja ukkosta, mutta kun kaikki oli rauhoittunut, päätettiin, että asiasta pitäisikin itse asiassa keskustella tallin kanssa.

Saksan F1-kisan tuomaristo totesi alkuun, ettei Hamilton rikkonut oikaisullaan sääntöjä, mutta Ferrarin valituksen myötä asia tutkittiin uudelleen. Hamiltonia kuultiin lopulta reilun tunnin ajan.

Asiaa käsiteltäessä tuomaristo otti huomioon, että kyseessä oli väärinymmärrys kuljettajan ja tallin välillä, tapahtuma sattui turva-auton ollessa radalla ja että tilanteesta ei aiheutunut vaaraa.

Hamilton selvisi tilanteesta lopulta huomautuksella, ja lopputulokset jäivät voimaan.

Hamilton nousi voitollaan MM-sarjan kärkeen 17 pisteen erolla Ferrarin Sebastian Vetteliin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.