Ferrarin oudon romahduksen taustasyy selvisi – "Tärkeä oppitunti tulevaisuutta varten"

Katuradoilla jo kohtalaisen lähellä kärjen vauhtia varsinkin aika-ajoissa ollut Ferrari putosi Ranskan F1-viikonloppuna rumasti kilpailijoidensa kyydistä. Italialaistiimi on selvittänyt syyn lamaannukselleen.

Carlos Sainz oli punaisten kuljettajista parhaana vasta 11:s viime viikonlopun Ranskan GP:ssä. Charles Leclerc jäi 16:nneksi. Pudotus oli paha parin viikon takaisesta Azerbaidzhanin kisasta, jossa Leclerc oli neljäs.

Aika-ajoissakin Ferrari tuli alas Leclercin kahden yllätyspaalupaikan jälkeen, kun Sainz starttasi parhaana viidennestä ruudusta Paul Ricardin radalla.

Tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan syy heikkoon kisaviikonloppuun on selvillä.

– Meidän olisi pitänyt saada renkaat toimimaan paremmin. Uskon, että suorituskykymme oli suoraan yhteydessä renkaisiin, Binotto tiivisti.

Yksi syy epäonnistumiselle oli puuttuva tieto Ranskan olosuhteiden vaikutuksesta renkaisiin. Le Castelletissa ajettava kisa puuttui viime vuoden F1-kalenterista kokonaan, joten tuorein tieto oli kahden vuoden takaa.

– Meidän olisi pitänyt tarttua siihen aiemmin, eikä niin käynyt. Tämä on tärkeä oppitunti tulevaisuutta ajatellen, Binotto kommentoi.

Täysin yhden kisan ohimenevä ilmiö ei rengasasia silti välttämättä ollut. Ferrari tekee töitä vastaavan välttämiseksi muilla kesän radoilla.

– Luulen, että tarvitsemme sen ratkaisemiseksi muutoksia auton rakenteeseen, kuten esimerkiksi vanteisiin, mikä ei ole mahdollista sääntöjen puitteissa, Binotto sanoi.

– Tärkeintä meille on yrittää ymmärtää sitä ja tarttua siihen ensi vuodeksi. Siinä välissä se ongelma saattaa toistua joissain kisoissa, muttei lähellekään kaikissa.

Lue myös:

    Uusimmat