Mainos

Ferrarin hämäyskeinot puhuttavat yhä – kameralaite FIA:n syyniin

9:58

Kansainvälinen autoliitto FIA aikoo tarkastaa uudelleen Ferrari-tallin autoissaan ohjaamokameran yhteydessä käyttämän laitteiston laillisuuden, kertoo Motorsport.com.

Ferrarin autoissa aiemmissa kisoissa vilahtanut jääpussi on herättänyt keskustelua niin sarjan fanien kuin kilpailevien tallienkin keskuudessa. Italialaistallin uskotaan peitelleen pussin avulla näkyvyyttä ohjaamoon, jotta kilpailevat tallit eivät näkisi auton ratissa olevia asetuksia.

Ferrari selitti tuolloin jääpussin olevan tarkoitettu jäähdyttämään ylikuumenevaa ohjaamokameraa, mutta kilpailevissa talleissa tätä tarinaa ei pidetty järin uskottavana.

Singaporessa italialaistalli oli jälleen asennuspuuhissa, kun ohjaamokameran yhteyteen oli kytketty uusi jäähdytinlaite, minkä ilmanvaihtoputket peittivät näkyvyyttä auton ohjaamoon.

FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting kertoi tarkastaneensa laitteen sen ollessa irti autosta, eikä siinä havaittu tuolloin sääntöjenvastaisuutta.

- Kunhan laite ei peitä kameran näkymää, niin me emme välitä siitä, kunhan myös FOM (Formula One Management) on kanssamme siitä samaa mieltä, Whiting kommentoi.

- Kävin Ferrarin luona tarkastamassa laitteen, eikä se ollut edes kiinni autossa. Tämä tapahtui noin tunti harjoitusten päättymisen jälkeen, Whiting lisäsi.

Nyt Ferrarin käyttämä laite joutuu kuitenkin Whitingin uuteen syyniin.

- Teen sen, mutta suoraan sanottuna asia ei ole kaikkein kiireellisin. Kaikki tallit pelaavat näitä pelejä, eikö niin? Meidän täytyy vain olla tasapuolisia, Whiting sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.