Ferrarin huijauksen oire vai täysi vahinko? Tallipäällikkö pitää havaittua rikettä yhä mysteerinä

Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton mukaan tallille loppukaudesta tapahtunut lapsus Charles Leclercin polttoainemäärien kanssa oli työtapaturma, joka on todistetusti tapahtunut kertaluontoisena.

Abu Dhabin päätöskisan alla tullut tuomariston ilmoitus Leclercin auton epäselvyyksistä herätti suuresti mielenkiintoa, sillä Ferrarin polttoainejärjestelmän laillisuudesta oli esitetty runsaasti kritiikkiä kauden mittaan.

Ferrari sai kuitenkin ilmoittamaansa suuremmasta polttoainemäärästä vain 50 000 euron sakot eikä tapaus johtanut jatkotoimenpiteisiin.

– Ennen Abu Dhabia tehtiin monia mittauksia ja ne olivat kaikki kunnossa, tallipäällikkö Binoto sanoo Grand Prix News -sivuston mukaan.

– Vain yksi niistä oli väärin, ja saimme tietää poikkeamasta, kun vastaanotimme raportin kisan jälkeen. Siinä kohtaa sitä oli enää mahdotonta tarkistaa, koska polttoaine oli jo käytetty, Binotto kommentoi.

Ferrarin tiedettiin ilmoittaneen FIA:n tekniselle osastolle liian pienen polttoainemäärän mitattuun nähden, mutta säännöissä määriteltyä 110 kilon maksimimäärää lukema ei kuitenkaan ylittänyt. Binotton mukaan Ferrarikaan ei tiedä virheen syystä enempää:

– Se, mitä tapahtui, pysyy meille mysteerinä.

Lue myös:

    Uusimmat