Mainos

Ferrarin kikkailu johti muutokseen – F1-talleille uusi linjaus halo-peileistä

0:51

Kansainvälinen autoliitto FIA on täsmentänyt ohjeitaan F1-talleille halo-turvakaareen kiinnitettävien sivupeilien sääntöjenmukaisuudesta, kertoo Autosport.

Videolla kuvaa Ferrarin halo-peileistä Espanjan GP:ssä viime viikolla.

Ferrari-talli toi Espanjan kisaan uudet sivupeilit, mitkä oli ripustettu kuljettajan päänaluetta suojaavaan halo-turvakaareen. Italialaistallin muutoksen katsottiin kuitenkin olevan sääntökirjan vastainen, koska peilit tarjosivat aerodynaamista etua.

- Hyväksymme sen, että tallit suunnittelevat peilit ja niiden kotelot mimimoimaan rakennelman mahdollisesti aiheuttamat negatiiviset vaikutukset auton aerodynamiikkaan, mutta aerodynaamisten hyötyjen tulisi olla satunnaisia tai ainakin minimaalisia, FIA:n tekninen johtaja Nikolas Tombazis kommentoi.

FIA ohjeiden mukaan peilien kiinnityksen autoon tulee tapahtua peilin kotelon alapuolelta tai sisemmän pinnan kautta. Tombazis kehottaa myös talleja hyväksyttämään suunnitelmansa etukäteen.

- Koska peilien kiinnityksen kelpoisuus on jossain määrin subjektiivinen, niin olemme valmiit keskustelemaan uuden muotoilun sääntöjenmukaisuudesta ennen sen tuomista kisaviikonloppuun, jotta vältämme haaskaamasta resursseja, aikaa tai rahaa, Tombazis lisäsi.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Monacossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.