Ferrarilta iso päätös: Venäjän F1-harjoitukset vahvistivat ratkaisun auton suunnasta

Kolme edellistä F1-kisaa voittanut Ferrari on tehnyt päätöksen, ettei se tee autoonsa enää uusia merkittäviä päivityksiä loppukauden aikana.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari saavutti Belgian ja Italian ykköstilojen perään Singaporen GP:ssä sensaatiomaisen kaksoisvoiton, joka vahvisti tiimin tehneen loistavaa kehitystyötä kauden aikana.

Nyt panokset vuoden 2019 on kuitenkin käytetty loppuun ja seuraavaksi Ferrari keskittyy ensi vuoden autonsa rakentamiseen, jotta tämän kauden alun takamatka Mercedestä vastaan ei toistuisi.

Ferrarin vahva meno jatkui perjantaina Venäjän Sotshin harjoituksissa. Tämä oli tiimille viimeinen signaali suunnitelmien lukkoon lyömiseksi.

– Olimme kilpailukykyisiä, ja se oli meille tärkeää. Ajoimme Singaporessa fantastisen aika-ajon uudella aerodynaamisella paketillamme, tallipäällikkö Mattia Binotto kommentoi Motorsport.comin mukaan.

– Oli tärkeää saada vahvistus siitä, kuinka hyvä paketti oli tänne saavuttaessa, kun ajetaan erityyppisellä radalla ja erilaisilla säädöillä.

– Olemme olleet nopeita ja myös kilpailukykyisiä ison polttoainemäärän vedoilla, joten olen yleisesti tyytyväinen siihen, Binotto sanoi.

Sekä Binotto että Ferrarin urheilujohtaja Laurent Mekies vahvistavat nyt, että kehitystyössä katseet suunnataan jo ensi vuoteen.

– Sanoisin, että olemme nyt pääasiassa keskittyneet tehtaalla ensi vuoden autoon. Ja jos jotain päivityksiä tulee tähän kauteen, ne eivät tule olemaan niin isoja kuin Singaporessa, Binotto sanoi.

Moottoririntamalla viimeiset isot päivityspaketit on jo otettu käyttöön. Mercedes toi viimeisimmän kehitysversionsa Belgian osakilpailuun ja Ferrari kotikisaansa Italiaan sen jälkeen, kun sen asiakastiimit Alfa Romeo ja Haas olivat testanneet päivitystä Belgian Spassa.

Kärkiajan perjantain harjoituksissa tehnyt Charles Leclerc hehkutti Ferrarin tämän hetken autoa loistavaksi.

– Olemme olleet vahvoja kisavauhdissa, ja tämä oli varmaankin meidän vahvinta kisavauhtiamme kakkosharjoituksessa tällä kaudella, joten se on positiivista, Leclerc totesi F1.comin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat