“Kukaan ei ole vielä pudottanut housujaan” – Mercedes-pomo haluaa yhä nähdä lauantain F1-tulokset ennen johtopäätöksiä

Ferrarin vauhti F1-testeissä näytti erittäin vahvalta, mutta kauden avanneissa Australian GP:n harjoituksissa Mercedes oli nopein. Mersu-pomo Toto Wolff ei kuitenkaan anna tuloslistan edelleenkään hämätä itseään.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Tallit saivat paiskoa hartiavoimin töitä testien ja avausviikonlopun välisen pariviikkoisen ajan, mutta suunnittelupöydällä tehdyt muutokset saatiin vasta nyt testattavaksi radalle, muistuttaa Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto.

– Sinä hetkenä, kun testit päättyivät, autot olivat jo valmiina lähetettäväksi suoraan Melbourneen, joten vasta nyt alamme nähdä, kuka on nopein. Minusta meidän haastajamme ovat erittäin vahvoja, Binotto kommentoi perjantain avausharjoitusten jälkeen Australiassa.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas tekivät treeneissä kärkiajat, joista Red Bullin Max Verstappen ja Ferrarin Sebastian Vettel jäivät peräti 0,8 sekuntia. Mercedeksen Toto Wolff haluaa silti odottaa lauantain harjoitukset ja aika-ajot ennen johtopäätöksiään.

– Se on superkiinnostavaa, koska emme tiedä, missä menemme. Kukaan ei ole vielä pudottanut housujaan, Wolff virnistää C Moren haastattelussa.

– Emme tiedä, missä olemme suorituskyvyn osalta. Huomenna tiedämme vähän enemmän aika-ajojen jälkeen, mutta uskomme, että tulemme olemaan erittäin lähekkäin.

Mercedes sai testikauteen hitaan alun, kun ensimmäiset kunnolliset muutokset tuotiin vasta toiselle testiviikolle. Sen jälkeen on käynyt säpinä, mutta Wolffin mukaan sama tohina jatkuu läpi kauden.

– Olemme oppineet paljon Barcelonan testien jälkeen. Uusiin sääntöihin totuttelu on yhä käynnissä. Uskon, että autot muuttuvat hyvin paljon viidessä kisassa Barcelonaan tultaessa ja ovat taas hyvin erilaisia kauden lopussa.

– Tässä oli kisa, että kuka saa nopeimman auton radalle Melbournessa, ja se kilpailu jatkuu läpi kauden, Wolff ennustaa.

Lue myös:

    Uusimmat