Ferrarilta äärimmäisen tärkeitä ratkaisuja viikonlopun kisaan – "Kisat eivät todellakaan ole menneet kuten olemme halunneet"

Ferrari-talli tuo SF90-autoonsa kauden ensimmäiset päivitykset tulevana viikonloppuna ajettavassa Azerbaidzhanin F1-osakilpailussa, kertoo tallipäällikkö Mattia Binotto.

Hallitseva mestaritalli Mercedes on vienyt kauden kolme ensimmäistä kisaa nimiinsä tuplavoitoilla. Saksalaistalli on tuonut jo autoonsa pieniä pävityksiä, kun taas Ferrari on säästellyt panoksiaan Bakun radalle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Viikonlopun GP on Ferrarille näytönpaikka, sillä esimerkiksi Bahrainissa talli oli vauhdillisesti Mercedestä edellä, mutta Charles Leclercin kokema moottorivika ja Sebastian Vettelin pyörähdys ojensivat kaksoisvoiton Lewis Hamiltonille ja Valtteri Bottakselle. Ferrarin on päästävä jo voittojen kantaan kiinni.

– Tuomme muutamia päivityksiä Bakuun, jotka ovat SF90-auton ensimmäinen kehitysaskel. Kolme edellistä osakilpailua eivät todellakaan sujuneet haluamallamme tavalla, joten tämä on meille tärkeä hetki. Olemme valmistautuneet siihen erittäin hyvin, Binotto kertoi.

– Olemme analysoineet kaiken tähän asti kerätyn datatiedon, tarkastelleet kehitystä vaativia alueita ja tehneet töitä auton ja voimayksikön säätämiseksi radan ominaisuuksien mukaan. Baku sisältää todella pitkän suoran, mikä asettaa voimayksikön polttomoottorille ja sen hybidielementeille erityisiä vaatimuksia, Binotto lisäsi.

Binotto odottaa myös renkaiden olevan haaste talleille tulevana viikonloppuna.

– Radan pinta on todella sileä, mikä tarkoittaa yleisesti ottaen pientä kulutusta. Renkaat kehittävät tästä syystä vähemmän energiaa, mikä voi tehdä vaikeaksi saada niitä oikeaan toimintalämpötilaan, Binotto ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat