F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Nico Rosbergilta suora kannanotto Ferrarin tallimääräykseen

Ferrari nostatti toiminnallaan parranpärinää kiskaistuaan sunnuntaina Kiinan GP:ssä kehiin tallimääräyksen: Charles Leclercin tuli päästää Sebastian Vettel ohitseen. F1-uransa vuoden 2016 maailmanmestaruuteen päättänyt Nico Rosberg on ottanut asiaan suoraan kantaa.

Leclerc ohitti Kiinassa Vettelin startissa, mutta joutui luopumaan kolmospaikastaan jo 10. kierroksella, kun Ferrari komensi häntä antamaan tietä saksalaiselle tallitoverilleen. 

Ferrari on hillinnyt Leclercin menoa kauden kaikissa kolmessa ensimmäisessä kisassa. Australiassa hänet määrättiin pysymään Vettelin takana, Bahrainissakin Leclerc sai käskyn odottaa Vettelin ohittamista – mitä hän ei lopulta totellut – ja nyt Leclercin piti antaa tietä Vettelille. Leclerc teki työtä käskettyä, mutta Ferrari uhrasi sitä kautta hänen kisansa ja Red Bullin Max Verstappen ylsi monacolaisen edelle neljännelle sijalle.

Rosbergin mukaan Ferrari teki Kiinassa oikean ratkaisun.

– Oli selvää, että heidän täytyi yrittää jotakin. Ensin näytti, että Sebastian oli paljon nopeampi, joten oli oikein, että Ferrari yritti sitä, Rosberg sanoi Sky Sportsilla F1-asiantuntijan tehtävissä.

Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas olivat alkaneet karata Leclerciltä ennen määräystä maisemaan.

Rosberg tosin myönsi, ettei tiedä, mitä olisi käynyt, jos Ferrari olisi antanut Leclercin pysyä Vettelin edellä pidempään.

– Ehkä hän olisi pystynyt näyttämään, että hän on nopeampi, koska Leclercillä oli todella vahva vauhti. Sympatisoin Charlesia, Rosberg sanaili.

5:52
Niki Juusela, Ossi Oikarinen ja Toni Vilander keskustelevat Ferrarin tallimääräyksestä, Mercedeksen ylivoimasta ja Red Bullin haasteesta Ferrarille. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja