Ferrari-pomo puolusti jyrkästi Sebastian Vetteliä: "Miksi edes puhumme tästä? Ei se ollut virhe"

Ferrarin saksalaiskuljettaja Sebastian Vettel on hyvin haastavan tilanteen keskellä MM-taistossa, sillä Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton on repinyt kärkipaikalla jo 67 pisteen eron Vetteliin nähden. Ferrarin tallipäällikön Maurizio Arrivabenen mukaan tallien pitää joskus ”taistella mahdotonta vastaan”. Arrivabene puolusteli myös Vetteliä tämän Japanin GP:n virheestä.

Ylälaidan videolla Vettelin törmäys Red Bullin Max Verstappeniin.

Hamilton on kasvattanut tasaiseen tahtiin eroa MM-taistelussa, sillä hän on voittanut edellisistä seitsemästä kisasta peräti kuusi.

Samaan aikaan Vettel on kokenut jos jonkinlaisia takaiskuja.

Sunnuntaina Japanin GP:ssä Vettel tipahti joukon hännille törmättyään Red Bullin hollantilaiskuljettajaan Max Verstappeniin ohitustilanteen yhteydessä.

Vettel yritti kuitata Verstappenin aggressiivisella yrityksellä kisan kahdeksannella kierroksella. Sisäpuolelta ohitusta yrittänyt Vettel osui Verstappenin auton takarenkaaseen, minkä myötä Vettel pyörähti ja tipahti sijalle 19.

Tapauksessa yksi painava tekijä oli se, että Verstappen oli saamassa viiden sekunnin aikarangaistuksen, joka oli peräisin ensimmäisen kierroksen kolarista toisen Ferrari-kuskin Kimi Räikkösen kanssa.

Ferrarin tallipäällikkö Arrivabene puolusteli jyrkästi Vetteliä, kun häneltä kysyttiin siitä, miksi Vettel haki tilanteessa riskialtista ohitusta, vaikka Verstappen oli saamassa rangaistuksen.

– Miksi edes puhumme tästä? Ei se ollut mikään virhe, Arrivabene sanoi Vettelin tempusta F1:n verkkosivuilla.

– Saimme uutisen aikarangaistuksesta hyvin, hyvin myöhään. Sebastian yritti tehdä omaa työtään ja mitä minä tiedän, niin hänen auto oli sisällä. Joten jos haluaa puhua kisatilanteista, niin allekirjoitan sen version. Fakta on kuitenkin se, että emme saaneet kaikkea potentiaalia irti, Arrivabene jatkoi ja viittasi Räikkösen viidenteen ja Vettelin kuudenteen sijaan.

F1-kauden neljässä viimeisessä kisassa Vettel tarvitsee jo rutkasti onnea, mikäli hän yrittää nousta vielä Hamiltonin ohitse.

– Tiedän, että tilanne vaikuttaa mahdottomalta. Joskus meidän tehtävä on taistella mahdotonta vastaan. Ja se on se, mitä aiomme tehdä tulevissa kisoissa, Arrivabene mietti.

Hamiltonin ja toisen Mercedes-kuskin Valtteri Bottaksen vahvat otteet ovat tienneet sitä, että tallien MM-taistossa Mercedes on tehnyt tasaiseen tahtiin eroa Ferrariin nähden. Nyt Mercedeksen kaula on jo 78 pistettä.

Ferrari-pomo Arrivabenen mukaan ”talli voittaa ja häviää yhdessä”.

– Olen kuitenkin se, joka loppupeleissä kantaa vastuun tuloksista. Täytyy kuitenkin sanoa, että Japanin GP:n tapahtumat huomioiden koko talli reagoi ja kuskit reagoivat hyvin kaikkeen. Takaiskut kisan aikana vaikeuttivat palkintopallille pääsyä. Ja vaikka automme saivat osumaa, niin palkintopallisijoitukset olivat silti ihan meidän käsissämme. Silloin meillä menee ihan hyvin, Arrivabene mietti.

Lue myös:

    Uusimmat