Ferrari-pomo paheksuu kritiikkiä: ”Jotkut ovat vain odottaneet mokiamme”

Ferrarin laskenut vire F1-sarjan loppukauden kisoissa on ollut herkkua tallin vihaajille, näkee tallipäällikkö Maurizio Arrivabene.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Italialaistiimi on hukkaamassa sekä kuljettajien että valmistajien MM-tittelit Mercedeksen ja Lewis Hamiltonin hyökättyä hurjasti loppukesästä lähtien.

Syitä Ferrarin alamäkeen mietitty mediassa koko syksyn. Puheenjohtaja Sergio Marchionnen kuolema ja Kimi Räikkösen korvaaminen Charles Leclercilla ensi kaudesta alkaen ovat luoneet myllerrystä, jonka uskotaan heijastuneen tiimin kehitystyöhön.

Japanin Suzukan aika-ajoissa tapahtunut moka välikelin renkaiden valitsemisesta aiheutti paljon kritiikkiä Ferraria kohtaan, mikä sapettaa edelleen Arrivabenea.

– Minulla oli käsitys, että jotkut ihmiset vain odottivat tuollaisia tilanteita kritisoidakseen meitä, Arrivabene sanoo Motorsport.comille.

– Siitä lähtien, kun olen tullut Ferrarille tallipäälliköksi, olen aina ottanut vastuun kaikesta, ja teen sitä jatkossakin.

– Kolmen ja puolen vuoden jälkeen oli koko ajan selvää, että hevonen karkaa jossain kohtaa tallista – kuten kävi Suzukassa. Tämä piristi niitä, jotka ovat odottaneet ristiriidan luomista tyhjästä, Arrivabene sähähtää.

Kiistää sekasorron

Arrivabenen mukaan on normaalia, että huono vire aiheuttaa keskustelua, sillä hiljaisuus on puhetta pahempaa.

– On selvää, että joidenkin intresseissä on luoda sekaannusta tiimin sisälle. Kärjessä ollessa hymynkarekin voi vahvistaa yhteishenkeä, mutta kun putoaa kakkoseksi, on normaalia hymyillä vähemmän. Ehkä meidän pitäisi opetella hymyilemään vähän enemmän, Arrivabene pohtii.

– Olemme tiimi, joka taistelee kovaa Mercedeksen kaltaista mahtavaa vastustajaa vastaan. Eikä siihen pysty sekasorrossa oleva talli.

– Kolmessa viime kisassa olemme hukanneet suoritustasoamme, tiedämme sen, mutta olemme analysoineet tilanteen ja toivomme ratkaisevamme ongelmat. Saamme vahvistuksen siitä täällä Austinissa, Arrivabene lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat