Fernando Alonso vitsaili Max Verstappenin kustannuksella – vihjaili fanien vihaisella reaktiolla: "En olisi päässyt pois täältä!"

Tulosruutu: Max Verstappen teki F1-ennätyksen Hollannissa

Aston Martinin kokenut espanjalaiskuljettaja Fernando Alonso oli komeasti toinen sunnuntain Hollannin GP:ssä. Alonso ajoi vakuuttavasti vaihtelevissa olosuhteissa, haastaen lopussa jopa Red Bullin Max Verstappenin. 

Hollannissa nähtiin draamaa heti kisan alkuhetkistä lähtien. Pakka sekoittui, kun vesisaderintama pyyhkäisi Zandvoortin radan ylitse. 

Näyttämö kuivui, mutta uusi rintama saapui alueelle kisan loppuhetkillä. Vettä tuli lopulta niin paljon, että kilpailu jouduttiin hetkellisesti keskeyttämään.

Tämä tiesi sitä, että kisan lopussa nähtiin kuuden kierroksen ”sprinttiveto”. Aston Martinin Fernando Alonso lähti tähän toiselta paikalta, heti Red Bullin Max Verstappenin takaa.

Alonso kävi parhaimmillaan jo Verstappenin rinnalla. Lopulta hollantilainen ajoi maisemaan.

Kisan jälkeen Alonso vitsaili Verstappenin kustannuksella.

– Mietin, että hakisin ohitusta uusintalähdön jälkeen, mutta sitten ajattelin, että en olisi päässyt ikinä pois täältä. Maltoin ja pysyttelin toisena, Alonso hekotteli, viitaten hollantilaisyleisön mahdollisella vihaisella reaktiolla.

Alonso otti ilon irti komeasta sijoituksesta.

– Kaksi vuotta sitten, kun täällä ajettiin ensimmäisen kerran, en osannut edes ajatella, että voisin nousta täällä palkintopallille, koska emme olleet silloin tarpeeksi kilpailukykyisiä. Nyt oli mahtavaa olla palkintokorokkeella Maxin ja Pierren (Gasly) kanssa, Alonso hymyili.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Italian Monzan radalla. 

Lue myös:

    Uusimmat