Fernando Alonso tehnyt päätöksen ensi vuodesta

Espanjalaiskuski Fernando Alonson mukaan hänen ensi vuoden suunnitelmansa ovat selvillä.

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari ilmoittaa "tehneensä päätöksen" vuodesta 2021. 

– Tiedän enemmän tai vähemmän, mitä tulen tekemään vuonna 2021. Toivon, että te tiedätte siitä pian, mutta en voi sanoa nyt enempää, Alonso kertoi espanjalaislehti El Mundon mukaan Le Mansin 24 tunnin ajon Instagram-livessä vastatessaan faniensa kysymyksiin.

Alonson puheista on ymmärrettävissä, että häntä ei todennäköisesti nähdä ensi vuonna formula ykkösissä, koska vuodeksi 2021 kaavailtuja uusia teknisiä sääntöjä on viivästetty vuodella.

– Olen aina sanonut, että uusien sääntöjen kanssa olisi mahdollista palata formula ykkösiin 2021, koska autot olisivat ehkä tasapainoisempia ja olen jälleen nälkäinen testeihin.

Alonso lisäsi, että viivästys on "huono uutinen" formula ykkösille. Hänen mukaansa uudet säännöt tulisi ottaa käyttöön "niin pian kuin mahdollista".

– Sääntöjen viivästys on ymmärrettävä päätös, koska tässä tilanteessa ei voi kehittää vuoden 2021 autoja, espanjalaispilotti kuitenkin myönsi.

Legendaariseen Indianapolis 500 -kisaan toista kertaa urallaan tänä vuonna suuntaava Alonso kiisti, että hän pyrkisi seuraavaksi ajamaan täyttä IndyCar-kautta.

– Se vaatisi suurta sitoutumista ja paljon valmistautumista.

Lue myös:

    Uusimmat