Fernando Alonso sai rangaistuksen George Russellin kolarista – "Potentiaalisesti vaarallista ajoa"

FIA on antanut Fernando Alonsolle 20 sekunnin aikarangaistuksen George Russellin kolariin johtaneesta tilanteesta.

Russell ajoi Australian GP:n loppuhetkillä dramaattisesti seinään taistellessaan kuudennesta sijasta Fernando Alonson kanssa. Kisan jälkeen kaksikko kutsuttiin tuomariston eteen antamaan kommentteja tapauksesta.

– Olin puoli sekuntia hänen takanaan, kun tulimme mutkaan, mutta yhtäkkiä hän hidasti merkittävästi ja palasi täydelle teholle. En odottanut sitä ja se yllätti minut. Se on minun vastuullani, mutta on mielenkiintoista, että meidän on kutsuttu tuomariston eteen, Russell kommentoi tilannetta Sky Sportsille.

Kuulemisen jälkeen FIA:n tuomaristo päätti antaa Alonsolle 20 sekunnin aikarangaistuksen "potentiaalisesti vaarallisesta ajamisesta". Lisäksi hän saa kolme rangaistuspistettä.

Telemetriadata osoitti Alonson lähestyneen mutkaa täysin erilaisella tavalla kuin yhdelläkään aikaisemmalla kierroksella, niin jarrutuksen, vaihteiden vaihdon ja vauhdinkin kannalta.

Tuomaristo katsoi Alonson hidastaneen arvaamattomasti vauhtiaan mutkaa lähestyessä, mikä yllätti Russellin ja aiheutti osaltaan tämän ulosajon.

Ruutulipulle kuudenneksi ajanut Alonso putoaa rangaistuksen myötä lopputuloksissa kahdeksanneksi Lance Strollin ja Yuki Tsunodan taakse.

Lue myös:

    Uusimmat