F1-tuomari lätkäisi rangaistuksen hehkutetulle George Russellille

Perjantain aika-ajosuorituksestaan runsaasti kehuja kerännyt Williamsin George Russell on saanut rangaistuksen Britannian GP:n sprintin ensimmäisellä kierroksella tapahtuneesta kolarista Ferrarin Carlos Sainzin kanssa.

Russell osui Sainziin Silverstonen radan mutkassa kuusi. Osuman myötä Sainz päätyi ulos radalta, tipahtaen useita sijoja alaspäin.

Maalissa Russell oli yhdeksäs ja Sainz 11:s.

Tuomaristo kuuli Russellia, Sainzia ja tallien edustajia tapauksen jäljiltä. Russell vetosi siihen, miten hänen renkaansa lukkiutuivat tilanteessa. Tuomaristo kuitenkin näki, että nuori britti oli syyllinen kolariin. Tämän myötä hänelle tuomittiin kolmen lähtöruudun rangaistus sunnuntain normaalimittaiseen kisaan.

Sen lisäksi Russellille määrättiin yksi rangaistuspiste. Russellilla on niitä seitsemän yhteensä 12 kuukauden mittaiselta ajanjaksolta.

Rangaistuksen myötä Russell lähtee sunnuntain kisaan ruudusta 12.

Läjä varoituksia

Russell-kolarissa kovia kokenut Ferrarin Carlos Sainz oli tuomariston tutkittavana kahdesta eri tapauksesta. Sainzin epäiltiin rikkoneen sääntöjä tilanteessa, jossa hän liittyi kolarin jälkeen takaisin radalle. Tuomaristo ei löytänyt riittävää todistusaineistoa sille, että Sainz olisi palannut radalle liian nopeavauhtisesti. Täten häntä ei rangaistu tapauksesta.

Sainz, Aston Martinin Sebastian Vettel ja Haasin Nikita Mazepin saivat puolestaan varoitukset, kun he eivät noudattaneet kilpailujohdon määräyksiä toisissa vapaissa harjoituksissa tehtyjen starttiharjoitusten kohdalla.

Täten ainoastaan Russell sai rangaistuksen sunnuntain normaalimittaiseen kilpailuun.

Lue myös:

    Uusimmat