Mercedes paljasti hurjaa faktaa kohukolarista – Lewis Hamilton sai varoituksen F1-tuomaristolta

Videolla juttua sunnuntain Belgian GP:stä.

Mercedeksen Lewis Hamiltonin autoon kohdistui peräti 45 G:n vertikaalinen osumavoima, kun hänen autonsa laskeutui maahan Belgian GP:n avauskierroksen kolarin jälkeen.

Hamilton osui yhteen Alpinen Fernando Alonson kanssa ohitustilanteen yhteydessä. Hamilton sulki Alonsolta oven niin, että Alonson auton keulaosa osui Hamiltonin auton takapäähän. Tämän johdosta Hamiltonin Mercedes nousi ilmaan ja ajautui ulos radalta.

Tapaukseen saatiin kohupiirteitä, kun Alonso tylytti Hamiltonia kovin sanoin. Espanjalaisen mukaan Mercedeksen brittikuski "osaa ajaa vain kärjessä".

Mercedeksen päästrategi James Vowles paljasti jälkikäteen kovia faktoja Hamiltonin kolarista.

– Autoon tuli raju, raju osuma, Vowles totesi Mercedeksen kisaläpikäynnissä.

– Anturit mittasivat 45 G:n vertikaalisen osumavoiman, Vowles paljasti hetkestä, jolloin Hamiltonin auto osui maahan kilkkauksen jäljiltä.

Törmäys sytytti Hamiltonin autossa lääketieteellisen varoitusvalon, mikä tarkoittaa sitä, että kuljettajan on käytävä lääkärikeskuksessa .tarkistuksessa. Hamilton kieltäytyi aluksi tästä, minkä myötä hän sai varoituksen kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristolta.

Sen jälkeen britin kanta muuttui.

– Lewis on kunnossa ja hän kisaa Zandvoortissa. Hän on turhautunut, koska hän tiesi, että auton kisavauhti oli kohdillaan, ja että hän olisi voinut taistella palkintokorokesijoista. Niin hän kuin me kaikki muutkin jatkamme taistelua, Vowles totesi.

Hamilton joutui keskeyttämään kolarin jälkeen. Alonso jatkoi kisaamista ja oli maalissa viides.

Lue myös:

    Uusimmat