Fernando Alonso joutui tekemään F1-kisan loppuhetkillä vastentahtoisen ohituksen: "Toivoin, että se olisi ollut kuka tahansa muu"

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Fernando Alonso oli pahoillaan George Russellin puolesta vietyään Williams-kuljettajalta pistesijan, joka olisi ollut perinteikkään tallin ensimmäinen sitten vuoden 2019 Saksan GP:n. Pistesija olisi ollut samalla Russellin ensimmäinen Williamsin ratissa.

Alpinella ajava Alonso ohitti britin kolme kierrosta ennen ruutulippua ja nousi 11. sijalta kymmenenneksi, viimeiselle pistesijalle.

– Olin vähän surullinen Georgen puolesta, koska hän ajoi mahtavan viikonlopun, espanjalainen sanoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Toivoin, että se olisi ollut kuka tahansa muu kuin hän viimeisellä pistesijalla. Minulla oli paljon paremmat renkaat kuin hänellä, paljon enemmän pitoa, ja siksi pystyin tekemään ohituksen. Toivottavasti hän saa tulevaisuudessa mahdollisuuden taistella palkintosijoista tai voitoista.

Russell oli startannut kilpailuun kahdeksannesta lähtöruudusta yllettyään lauantain aika-ajoissa ensimmäisen kerran Williamsilla kärkikymmenikköön. Suorituksen arvoa vain nostaa se, että Russell ajoi viimeiseen osioon oikeuttaneen kierrosajan keskikovalla renkaalla, ei pehmeimmällä ja nopeimmalla.

– Niin lähellä mutta niin kaukana. Ajoin niin kovaa kuin pystyin. Valitettavasti jos saisi valita yhden kuljettajan, jonka taakse pudota, se ei todennäköisesti olisi Fernando Alonso, Russell itse kommentoi pettymykseen päättynyttä kilpailuaan.

– Minulla on tällä hetkellä hyvä yhteys auton ja tallin kanssa, ja saamme otettua aivan kaiken paketistamme irti. Erityisesti lauantaisin. Olemme niin lähellä. Rankassa olin 12:s, viime viikolla oli kahdeksantena ennen kuin keskeytin. Nyt 11:s. Se (pistesija) on tulossa, mutta tämä on samaan aikaan turhauttavaa.

Russell, vuoden 2018 F2-mestari, on saavuttanut F1:ssä pisteitä vain kerran, silloin, kun hän tuurasi Lewis Hamiltonia Mercedeksellä viime joulukuussa Bahrainissa ajetussa kilpailussa. Russell oli tuolloin vähällä voittaa mutta sijoittui lopulta yhdeksänneksi.

Russellin nykyinen Williams-sopimus päättyy tähän kauteen, ja 23-vuotiasta brittiä ollaan viemässä ensi kaudeksi Hamiltonin tallikaveriksi, mikäli Mercedes ei tee jatkosopimusta Valtteri Bottaksen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat