Fennovoiman uusi kroatialaisosakas sponsoroi Kroatian rullakiekkojoukkuetta

Energiayhtiö Migrit Solarna Energija sponsoroi Kroatian rullakiekkojoukkuetta, joka kohtaa MM-turnauksen avausottelussaan Unkarin sunnuntaina Tampereella.

Ydinvoimalayhtiö Fennovoiman omistajapohjaan yllättäen ilmaantunut kroatialaisyhtiö sponsoroi rullakiekkojoukkuetta, koska rullakiekkojoukkueen taustahenkilö tuntee yhtiön johtoa.

– Sponsorointi alkoi juuri turnauksen alla, Kroatian maajoukkueen manageri Davor Klobucar kertoo.

Kroatian maajoukkue on parhaillaan matkalla Tampereelle, jonne se saapuu lauantaina. Manageri Klobucarin mukaan sponsorin edustajat eivät seuraa joukkueen esityksiä paikan päällä.

Manageri sanoo lukeneensa lehdestä energiayhtiön osallistumisesta Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen.

Migrit Solarna Energija kertoo sponsoroinnistaan myös verkkosivuillaan. Kansainvälisen jääkiekkoliiton direktoraatti kokoontuu lauantaina käymään läpi turnauksen asioita ja samalla se tarkistaa myös joukkueiden sponsorit.

– Olen kuullut tästä sponsorista. Jos esimerkiksi sponsoreilla on jotain pakotteita, joukkueen pitää vaihtaa paitoja, MM-kisojen pääsihteeri Teemu Vanhala sanoo.

Kroatia pelaa Tampereella Hakametsän jäähallissa MM-kisojen B-sarjassa. Suomi pelaa A-sarjassa.

Migrit-yhtiöllä on 14 prosentin osuus Voimaosakeyhtiö SF:stä ja sen kautta yhdeksän prosenttia Fennovoimasta. Fennovoima tarvitsi omistajan, jonka avulla yhtiön EU- ja Eta-maasta tuleva omistus ylittää 60 prosentin osuuden. Kroatialaisyhtiön osallistumisesta ydinvoimahankkeeseen ilmoitettiin tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat