Mainos

FBI: Pernarutto ei suorassa yhteydessä järjestäytyneeseen terrorismiin

Liittovaltion poliisin FBI:n mukaan ei ole olemassa suoraa yhteyttä eri puolilla Yhdysvaltoja tapahtuneiden pernaruttotapausten ja "järjestäytyneen terrorismin" kanssa. Poliisin mielestä yhteyttä ei voida kuitenkaan sulkea kokonaan poiskaan.

Toistaiseksi vaarallista pernaruttoa tai sen aiheuttajaa on varmuudella tavattu Floridassa, New Yorkissa ja Washingtonissa. FBI:n pääjohtaja Richard Mueller sanoi tänään, että ruttobakteereita sisältäneissä kirjeissä on käytetty samantyyppistä käsialaa.

Muellerin mukaan Yhdysvaltoihin kohdistuvien terrori-iskujen uhka ei ole pienentynyt viime viikosta, jolloin FBI varoitti mahdollisista uusista iskuista.

Liittovaltion viranomaiset ovat varoittaneet vakavasti pilakirjeiden lähettäjiä. Oikeusministeri John Ahscroft sanoi, että bioterrorin kanssa pilailu ja terrori-uhkaukset ovat vakavia rikoksia, eivätkä leikin asia.

FBI on pidättänyt New Yorkissa jo kaksi pilakirjettä lähettänyttä henkilöä. Connecticutissa liittovaltion ympäristönsuojeluvirastossa työskentelevää henkilöä syytetään puolestaan pernaruttotutkimuksen aikana annetusta valheellisesta lausunnosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.