Mainos

Fazer kuunteli henkilökuntaa ja päätti tempaista juhlavuoden kunniaksi: "Työtä yli sadalle vaikeasti työllistyvälle"

6:52

Fazer kertoo aloittavansa syksyllä kaksivuotisen projektin, jonka tavoitteena löytää töitä 125 pitkäaikaistyöttömälle.

125-vuotisjuhlavuottaan viettävän Fazerin mukaan työllistämishanke on kohdistettu pitkäaikaistyöttömille, nuorille työttömille, maahanmuuttajille ja osatyökykyisille.

– Fazerin menestystarina perustuu suomalaiseen työhön. Idea projektin aloittamiseen tuli henkilökunnalta. Asiaa puituamme totesimme aika nopeasti, että hanke sopii hyvin Fazerin arvoihin ja lähdimme sitä innolla työstämään, kertoo konsernijohtaja Christoph Vitzthum MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenassa Porissa.

Fazer sanoo toteuttavansa hankkeen yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni osallistujista työllistyy Fazerille pysyvästi.

– Perustehtävämme on luoda uusia ratkaisuja ja mahdollisuuksia ihmisille, jotka ovat vaarassa syrjäytyä ja koulutus on yksi tärkeistä keinoistamme. Fazerin kanssa käynnistettävällä hankkeella on suuri yhteiskunnallinen merkitys, sanoo Helsingin Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.

Koulutukseen haetaan TE-toimiston kautta. Hankkeen kuhunkin koulutusryhmään valitaan noin 20 koulutettavaa ja jokaisen ryhmän teemana on joko elintarviketeollisuus tai suurtalous- ja ravintola-ala. Koulutuksen kesto on 3‒6 kuukautta. Koulutukset koostuvat lähiopetuksesta ja työssäoppimisjaksoista Fazerin eri liiketoiminta-alueilla.

Vitzthumin mukaan osaavan työvoiman löytäminen on toisinaan vaikeaa Suomessa.

– Meillä on jatkuva tarve palkata varsinkin ravintolatyöntekijöitä. Myös leipomoilla ja makeistehtailla on paikoitellen vaikeuksia löytää tekijöitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.