Mainos

FAO: Lintuinfluenssan torjunta kohdistettu väärin

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön mukaan lintuinfluenssan torjunnassa on keskitytty liikaa taudin ihmisestä toiseen siirtyvään muotoon ja unohdettu jo 140 miljoonaa lintua tappaneen tautimuodon ehkäisy.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO katsoo, että lintuinfluenssan torjunta on kohdistettu osittain väärin.

Järjestön johtaja Jacques Diouf sanoo, että monissa tilanteissa on keskitytty mahdolliseen ihmisestä toiseen leviävään pandemiaan. Tämä taas on aiheuttanut sen, että jo liki kaksi vuotta riehuneen siipikarjaa tappavan lintuinfluenssan hillitsemistä ei ole rahoitettu tarpeeksi.

- Jo nyt on kulunut liikaa aikaa (epidemian puhkeamisesta). Silti näytämme edelleen painottavan mahdollista ihmisestä ihmiseen siirtyvän lintuinfluenssapandemiaa, Diouf sanoi uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Dioufin mukaan vuonna 2003 Kaakkois-Aasiassa puhjenneeseen lintuinfluenssaan on kuollut jo noin 140 miljoonaa lintua. Kustannukset ovat kohonneet noin 10 miljardiin euroon.

Myös maailman eläintautijärjestön johtaja Alejandro Thiermann tukee Dioufia. Hän uskoo, että lintuinfluenssaa vastaan taisteltaessa on ensiksi hoidettava siipikarjassa leviävä epidemia.

(MTV3-STT-Reuters)

LUE MYÖS:

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja