Fanit ottivat yhteen MM-kisaottelun jälkeen – poliisi otti kiinni välikohtausta kuvanneen tanskalaistoimittajan

1:36
Vartijat poistivat voimakeinoin ainakin kaksi henkilöä stadionin ulkopuolella USA:n ja Iranin välisen pelin jälkeen. Katso tapahtumat videolta.

Yhdysvallat voitti Iranin 1-0-lukemin B-lohkon päätöspelissä jalkapallon miesten MM-kisoissa Qatarissa. Ottelun jälkeen puhkesi kahakka Iranin kannattajien välillä. Osapuolina olivat maan hallintoa puolustavat sekä vastustavat fanit. Poliisi otti kiinni tapahtumia kuvanneen Tanskan TV2:n toimittaja Rasmus Tantholdtin. 

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Hallintoa puolustavat kannattajat olivat hyökänneet sitä vastustavien kimppuun. Expressenin mukaan italialaistoimittaja oli tekemässä haastattelua kahden fanin kanssa, joilla oli yllään viesti "Nainen Elämä Vapaus", kun hallinnon puolustajat hyökkäsivät heidän kimppuunsa. He yrittivät estää henkilöitä käyttämästä puhelimiaan. Tämän jälkeen alkoi kahakka ja lopulta poliisi otti hyökkääjät kiinni.

Tanskan TV2 oli myös raportoimassa tapahtumia. Tantholdt kuvasi tapahtumia, kunnes hänet otettiin kiinni. Tanskalaista käskettiin poistamaan kuvaamansa videomateriaali, mutta tämä oli kieltäytynyt. Tantholdtilla olisi ollut lupa poistua alueelta, jos hän olisi poistanut videotiedostot.

– Juuri kun he olivat aloittamassa lähetystä, paikalle saapui joukko iranilaisia, joiden kantamissa lipuissa osoitettiin tukea maan hallinnolle, Tantholdt kertoi.

He joutuivat pakenemaan stadionin aidan taakse välttääkseen pahemman yhteenoton. Hetkeä myöhemmin heidän seuraan liittyi iranilaisperhe, joka oli järkyttynyt tapahtuneesta.

– He olivat todella järkyttyneitä. Siitä oli epäilystä, että suojeliko Qatarin poliisi heitä vai olivatko he toisella puolella, koska heistä ei tuntunut siltä, että heidät olisi otettu tosissaan, Tantholdt sanoi.

Tantholdt on aiemminkin ollut Qatarin MM-kisoissa kohun keskellä, kun hänet keskeytettiin kesken suoran lähetyksen. Turvallisuushenkilökunta oli rientänyt paikalle ja käskenyt kuvaustiimiä lopettamaan kuvaamisen. Turvamiehet uhkailivat TV2:n ryhmää kameran rikkomisella ennen tilanteen rauhoittumista.

Ranskalaiskanava France24:aa kiellettiin myös kuvaamasta ja heitä yritettiin estää fyysisesti.

Katso alta Tantholdtin kuvaamia videopätkiä sekä kuvaa ottelun jälkeisistä tapahtumista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja