Iranin jalkapalloliitto raivostui Jürgen Klinsmannin kommenteista – saksalaislegendan eroa vaaditaan: "Häpeäksi jalkapallolle"

1:30
Sensaatiomainen voittomaali – Iran jyräsi voittoon Walesista 9. minuutin lisäaikamaalilla

Iranin päävalmentaja Carlos Queiroz kävi saksalaista jalkapalloikonia Jürgen Klinsmannia vastaan tämän kritisoitua Iranin joukkuetta MM-kisoissa. Queiroz kutsui Klinsmannin huomioita "häpeäksi jalkapallolle" ja käski tämän lopettaa pestissään Fifassa. Iranin jalkapalloliitto on puolestaan vaatinut Klinsmannilta anteeksipyyntöä.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Vuoden 1990 maailmanmestari toimii BBC:n kommentaattorina ja syytti Irania sääntöjen harmaalla alueella pelaamisesta joukkueen 2–0-voitossa Walesista perjantaina.

– Sellainen heidän kulttuurinsa on, heidän tapansa tehdä asioita. Sen vuoksi Carlo Queiroz sopii niin hyvin Iranin maajoukkueeseen, Yhdysvaltain maajoukkueen entinen päävalmentaja sanoi.

– Se ei ole sattumaa, kaikki on tarkoituksenmukaista. Se on vain osa heidän kulttuuriaan. Sillä tavalla he pelaavat ja työllistävät tuomaria olemalla jatkuvasti hänen korvissaan ja kasvojen edessä.

– He saavat sinut hukkaamaan keskittymisesi ja olennaiset asiat, Klinsmann sanoi.

Iran kohtaa tiistaina Yhdysvallat B-lohkon ratkaisevassa ottelussa. Maalla on yhä mahdollisuus selviytyä 16 parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa historiassaan.

Real Madridia, Portugalin maajoukkuetta ja Manchester Unitedia urallaan valmentanut 69-vuotias Queiroz toimii toista kertaa Iranin päävalmentajana. Hän muistutti, ettei kukaan pysty loukkaamaan Iranin joukkueen integriteettiä. 

– Kyseenalaistat persoonani tyypillisellä ennakkoluuloisella ajatuksella paremmuudesta, Queiroz sanoi sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan viestissä Klinsmannille.

– Ei ole väliä, miten paljon kunnioitan peliurasi saavutuksia, mutta sanasi Iranin kulttuurista, maajoukkueesta ja pelaajistani olivat häpeäksi jalkapallolle, Queiroz latasi takaisin Reutersin mukaan.

Iranin jalkapalloliitto ilmoitti sunnuntaina pyytäneensä Fifalta Klinsmannin kommenteihin selvyyttä ja vaatineensa tältä anteeksipyyntöä ja eroa tehtävästään Fifan teknisessä tutkimusryhmässä. 

Klinsmannille esitettiin myös kutsu vierailla Iranin MM-leirissä "luennolla tuhatvuotisesta persialaisesta kulttuurista sekä jalkapallon ja urheilun arvoista".

– Entisenä pelaajana häntä ei tuomita dramaattisten filmauksien perusteella. Ja jalkapallon ammattilaisena häntä ei tietenkään tuomita mistään hänen maahansa liittyvästä poliittisesta tai historiallisesta syystä.

Iranin jalkapalloliiton mukaan Klinsmannin tulisi katsoa uudestaan Iranin ja Walesin välinen ottelu, jota monet olivat sen mukaan pitäneet "yhtenä reiluimmista ja kauneimmista otteluista".

Queirozin mukaan Klinsmannin pitäisi tavata Iranin pelaajat ja oppia, miten hänen pelaajansa rakastavat ja kunnioittavat jalkapalloa.

– Huolimatta törkeistä kommenteistasi BBC:llä, joilla yritit halventaa taisteluamme, uhrauksiamme ja taitojamme, lupaamme olla tuomitsematta kulttuuriasi, juuriasi ja taustaasi ja olet aina tervetullut perheeseemme, Queiroz sanoi.

– Luonnollisesti odotamme sinun eroavan tehtävästäsi ennen vierailua luonamme.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja