Mainos

Fallujan tulitauolle jatkoa iltaan saakka

Neuvottelulähteiden mukaan irakilaiskapinalliset ja liittouma ovat sopineet tulitauon jatkamisesta Fallujan kaupungissa.

Falluja, Irak

Tulitaukoa amerikkalaisjoukkojen piirittämässä Fallujan kaupungissa on päätetty jatkaa ainakin tiistai-iltaan saakka, kertoo neuvotteluihin osallistuvan Irakin islamilaisen puolueen jäsen. Lauantaina alkanut tulitauko on pääosin pitänyt hajanaista ammuskelua lukuun ottamatta.

Irakilaisneuvottelijat pääsivät Fallujaan lauantaina ja aloittivat keskustelut amerikkalaisjoukkoja vastaan taistelleiden kapinallisten kanssa.

Sairaalalähteiden mukaan tulitaukoa edeltäneissä taisteluissa sai surmansa yli 600 irakilaista ja yli 1 200 haavoittui. Yhdysvaltain joukkojen tappioista ei ole tarkkaa tietoa.

Al-Sadrin avustaja pidätettiin

Radikaalin muslimijohtajan Moqtadan al-Sadrin korkea-arvoinen avustaja, sheikki Hazem al-Araji on pidätetty. Al-Araji kertoi pidätyksestään puhelimitse uutistoimisto AFP:lle.

- Minut on pidätetty ja olen Palestine-hotellissa, al-Araji ehti sanoa, ennen kuin puhelu katkesi. Al-Arajin pidättivät Yhdysvaltain johtaman liittouman joukot.

Italialaisen RAI Uno -televisiokanavan kirjeenvaihtaja Lilli Gruber vahvisti myöhemmin uutistoimisto Reutersille, että sheikki pidätettiin ja hänet vietiin kuulusteltavaksi hotellin yläkerroksiin. Gruber ehti haastatella al-Arajia ennen sheikin pidätystä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.