Facebookin tuotejohtaja ja WhatsApp-johtaja jättävät yhtiön – taustalla näkemyserot uudesta strategiasta

Facebookin tuotejohtaja Chris Cox ja WhatsApp-johtaja Chris Daniels jättävät yhtiön. Mark Zuckerbergin blogikirjoituksessa kerrotaan muistakin johtoryhmän muutoksista, joita strategiaansa uudistava Facebook on pian kokeva.

Facebookin mukaan Chris Cox on jo pidemmän aikaa tahtonut tehdä johtakin muuta ja nyt 13 vuotta Facebookissa työskenneltyään päättänyt jättää yhtiön. Chris Danielsin lähdön syistä ei kerrottu sen tarkemmin, mutta New York Times kertoo nimettömiin lähteisiinsä vedoten, että molemmat Chrisit olivat ennen irtisanoutumistaan ajautuneet vakaviin erimielisyyksiin Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin kanssa.

Zuckerberg kertoi hiljattain, että Facebook aikoo tulevaisuudessa panostaa tietoturvaan ja integroida palveluitaan entistä tiiviimmin yhdeksi kokonaisuudeksi. Nimettömien lähteiden mukaan sekä Daniels että Cox olivat huolissaan strategiamuutoksen vaikutuksista Facebookin palveluiden kasvuun ja käyttäjätyytyväisyyteen, minkä lisäksi miehiä huoletti Zuckerbergin itsevaltainen ote ja haluttomuus huomioida muiden johtajien mielipiteitä päätöksiä tehdessään.

Tuoreessa blogikirjoituksessaan Zuckerberg ylistää sekä Coxia että Danielsia ja kiittää heitä panoksestaan ”yhtiön ja yhteisön hyväksi”. Chris Coxille ei olla välittömästi nimeämässä korvaajaa, mutta WhatsAppista vastanneen Chris Danielsin leiviskän ottaa kontolleen Will Cathcart, joka on tähän asti johtanut Facebookin pääsovelluksen kehitystä.

Facebook on lisäksi laittanut johtajaruletin pyörimään laajemminkin. Tähän asti kasvusta vastannut Javier Olivan on nostettu sovellusten integrointia valmistelevan tiimin johtoon, kun taas Fidji Simo, Facebook videon aiempi varajohtaja, ottaa Will Cathcartin paikan pääsovelluksen kehityksessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja