Facebookiin on livahtanut rokotevastaisia mainoksia – Yhdysvaltain hallituksen koronatoimia verrattu natsi-Saksaan

4:49
Katso myös video: Näin Facebook talloo ihmisoikeuksia (video ei liity juttuun)

Facebook on näyttänyt sivuillaan mainoksia, joissa Yhdysvaltain hallituksen koronatoimia on verrattu natsi-Saksan toimiin, kertoo CNN. Mainostajat ovat saaneet palstatilaa myös rokotevastaisille mainoksille.

Tällaisia mainoksia ovat teettäneet yritykset, jotka ovat käyttäneet Facebook-mainontaansa satoja tuhansia dollareita viime vuosina.

– Olen kotoisin Yhdysvalloista, mutta tällä hetkellä olen kuin vuoden 1941 Saksassa, yhdessä mainoksessa todettiin.

Mainoksissa on myös väitetty rokotteiden olevan eräänlainen holokausti, jonka tarkoituksena olisi tappaa massoittain ihmisiä. Mainos on ollut nähtävillä "punaisen aallon ratsastajien" Facebook-sivulla. Samainen sivusto on kaupitellut t-paitoja "Tehkää pettureista jälleen suuria" -sloganilla.

Satoja tuhansia dollareita

Facebook on tahkonut rahaa yli 280 000 dollaria punaisen aallon ratsastajien mainoksilla toukokuusta lähtien. Mainoksien on arvioitu tavoittaneen miljoonia amerikkalaisia.

Facebookin emoyhtiö – nykyiseltä nimeltään Meta – on ilmoittanut tällaisten mainosten olevan vastoin sen sääntöjä. Mainokset ovat ilmeisesti vahingossa päässeet yhtiön automaattisen mainosseulan lävitse ja päätyneet sen sivuille, sillä kaikkia mainoksia ei tarkisteta manuaalisesti.

CNN on tiedustellut myös kommenttia "petturi" -mainokseen liittyen, mutta Facebookin mukaan tällainen mainos ei ole sääntöjen vastainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja