Joissakin Donald Trumpin vaalikampanjan mainoksissa natsien käyttämä symboli – Facebook poisti mainoksia: "Haluamme olla varovaisia"

Trump antoi asetuksen some-yhtiöiden heikentämiseksi 1:53
Katso videolta, miksi Trump antoi toukokuussa asetuksen some-yhtiöiden heikentämiseksi

Facebook on poistanut Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin vaalikampanjan mainoksia, joissa oli käytetty natsien käyttämää symbolia.

Facebook poisti torstaina Donald Trumpin vaalikampanjan mainoksia, joissa oli käytetty natsien käyttämää symbolia. Asiasta uutisoivat useat yhdysvaltalaismediat.

"Asia tulee tuomita"

Facebookin kyberturvallisuuden käytäntöjen johtaja Nathaniel Gleicher kommentoi asiaa Washington Postille.

– Haluamme olla varovaisia sen suhteen, millaisia symboleja alustalla saa julkaista. Asia tulee tuomita tai siitä tulee vähintään keskustella, Gleicher sanoo Washington Postille.

– Tilanteessa, jossa kumpikaan näistä ehdoista ei toteudu, emme salli symbolin käyttöä alustallamme ja poistamme sen. Näin me näimme asian tämän tapauksen suhteen ja samalla tavalla tulemme toimimaan aina, jos samaa symbolia käytetään väärin.

Trumpin kampanjan tiedottaja Tim Murtaugh on kritisoinut Facebookin päätöstä sanomalla, että hänen mielestään punainen kolmio löytyy myös joistakin iPhonen kuorista, vesipulloista ja eräästä emojihymiöstä.

Symbolia käytetty keskitysleireillä

Washington Post kirjoittaa, että mainoksissa ollutta kärjellään olevaa punaista kolmiota käytettiin natsien keskitysleireillä poliittisten vankien merkitsemiseen.

Lehden mukaan Facebookissa julkaistuissa mainoksissa vastustettiin Antifa-liikettä ja äärivasemmistolaisia ryhmiä.

Yhdysvalloissa on määrä järjestää presidentinvaalit marraskuussa.

Demokraattien tuleva ehdokas kisaan on Joe Biden.

Lue myös:

    Uusimmat