Mainos

Facebook-johtaja vastaa sensuurisyytöksiin – "Emme salli minkäänlaisten ideologioiden järjestelmällistä syrjintää"

Facebook on vastannut syytöksiin, joiden mukaan sivuston suosituimpien aiheiden listausta valvoneita ”uutiskuraattoreita” olisi ohjeistettu estämään konservatiivista aatemaailmaa mukailevien uutisaiheiden leviämistä palvelussa. Yhtiöstä kerrotaan, että väitteet eivät pidä paikkaansa.

Uutisoimme Facebookia kohtaan esitetyistä syytöksistä eilen Gizmodo-teknologiasivustolla julkaistun artikkelin perusteella.

Facebookin hakupalvelun (Facebook Search) johtaja Tom Stocky kertoo Facebookissa julkaistussa tiedotteessa, että Gizmodon artikkelissa nimettömänä esitetyt väitteet ovat valheellisia ja että yhtiö suhtautuu niihin erittäin vakavasti.

Stockyn mukaan Facebookin uutiskuraattoreiden tehtävä on varmistaa, että palvelun käyttäjien keskuudessa suosituimpia aiheita listaava osio säilyy poliittisesti neutraalina.

– Sääntömme eivät salli poliittisten näkemysten hiljentämistä. Ne eivät myöskään salli näkemysten tai uutistoimistojen asettamista arvojärjestykseen. Nämä säännöt eivät estä mitään uutissivustoa ilmestymästä suosituimpien aiheiden listaukseen.

Facebookin käyttäjien keskuudessa suosituimpia aiheita listaava osio on käytössä valituissa maissa ja nähtävissä ainoastaan silloin, kun käyttäjä on valinnut palvelun kieleksi englannin. ”Trending topics” -osio ei näy suomalaisille Facebook-käyttäjille.

Listalle päätyvät julkaisut valikoituvat palvelussa suosittuja aiheita tarkkailevien algoritmien perusteella. Stockyn mukaan Facebookin uutiskuraattorit käyvät algoritmien poimintoja läpi ja varmistavat, että aiheet eivät ole valikoituneet virheellisen tai harhaanjohtavan otsikoinnin vuoksi.

– Uutiskuraattoreiden tulee hyväksyä aiheet, jotka kertovat todellisista tapahtumista ja heitä on ohjeistettu hylkäämään artikkelit, jotka jäljittelevät muita artikkeleita, pyrkivät huijaamaan käyttäjää tai jotka on kirjoitettu ilman asianmukaisia lähteitä.

– Emme salli minkäänlaisten ideologioiden järjestelmällistä syrjintää ja olemme suunnitelleet työkalumme niin, että se ei olisi teknisesti mahdollista.

Stockyn mukaan uutiskuraattoreiden toimintaa valvotaan ja sääntöjen rikkominen johtaa irtisanomiseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.