F1-testien avausviikko huipentuu ilman Kimiä – pamauttaako Valtteri Bottas tai Lewis Hamilton näytettä huippuvauhdista?

Kimi Räikkönen ajaa tänään talvitestien ainoan päivän Barcelonassa – F1-asiantuntijat toisesta testipäivästä: Yllättävän kovia nopeuksia on nähty 6:30

F1-testien avausviikko huipentuu tänään perjantaina. Suomalaisista radalla on heti aamusta Valtteri Bottas, Kimi Räikköstä ei tällä viikolla enää radalla nähdä.

Räikkösenainut ajopäivä ensimmäisellä testiviikolla oli eilen. Alfa Romeo -kuski huipensi päivän nopeimpaan kierrosaikaan. Mercedeksen Valtteri Bottas sen sijaan keskittyi eilen muuhun kuin ajan tekemiseen ja oli aikavertailussa tulosliuskalla viimeisenä.

Bottas ajaa tänään aamupäivällä ja tallikaveri Lewis Hamilton iltapäivällä. Alfaa ajaa keskiviikkona puolikkaan päivän testannut Antonio Giovinazzi.

Bottas on ajanut kahden puolikkaan päivän aikana 156 kierrosta, Hamilton peräti 200 kierrosta. Räikköselle kierroksia kertyi eilen 134 kappaletta.

Kahden ajopäivän jälkeen nopein kierrosaika on Hamiltonin avauspäivän 1.16,976. Räikkösen pohja-aika eilen oli 1.17,091. Perinteisesti testiviikkojen viimeisenä päivänä on annettu enemmän näytettä tallien huippuvauhdista.

Suurimman huomion testeissä on tähän mennessä vienyt Mercedeksen ohjauspyörä, joka liikkuu kuljettajan haluamalla tavalla eteen- ja taaksepäin. Kyseessä on harvinainen innovaatio, jonka laillisuutta osa kilpailijoista epäilee.

Ajoaikaa perjantaina on Suomen aikaa aamukymmenestä iltaseitsemään.

Perjantain testipäivän ajojärjestys:

TalliPäivä 3 (perjantai)
Mercedes
Valtteri Bottas (aamupäivä)
Lewis Hamilton (iltapäivä)
FerrariSebastian Vettel
Red Bull

Max Verstappen (aamupäivä)
Alexander Albon (iltapäivä)

McLaren

Lando Norris (aamupäivä)
Carlos Sainz (iltapäivä)

RenaultEsteban Ocon (aamupäivä)
Daniel Ricciardo (iltapäivä)
Racing PointLance Stroll
Alpha Tauri

Daniil Kvjat (aamupäivä)
Pierre Gasly (iltapäivä)

Alfa RomeoAntonio Giovinazzi
Haas

Romain Grosjean (aamupäivä)
Kevin Magnussen (iltapäivä)

WilliamsNicholas Latifi


F1-testien toinen rupeama ajetaan 26.-28. helmikuuta.

C More 1 -kanavalla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa nähdään jokaisen ajopäivän jälkeen kooste päivän tapahtumista ja puheenaiheista.

Lue myös:

    Uusimmat