F1-tallista ilmoille kova väite – "Olemme selvästi Mercedestä edellä"

F1-talvitestit jatkuvat tällä viikolla Espanjan Barcelonassa. Ensimmäisellä viikolla erityisesti Ferrari tykitti pöytään kovia näyttöjä, kun taas Mercedes aiheutti kysymysmerkkejä.

Ferrarin uuden auton nopeus noteerattiin ympäri varikkoa. Sekä Sebastian Vettel että tallin uusi kuljettaja Charles Leclerc olivat jatkuvasti tuloslistan kärkipaikoilla, erilaista ohjelmista huolimatta.

Red Bullin neuvonantaja, F1-vaikuttaja Helmut Marko uskoo, että Ferrari on tällä hetkellä se talli, jota muut yrittävät tavoitella.

– He asettavat tällä hetkellä riman. Ihan selvästi, Marko sanoi Auto Bildille.

– Heidän auto on ilmiömäinen. Kuinka kaukana he ovat meistä – vaikea sanoa. Mutta mitä me voimme sanoa, on se, että olemme selvästi Mercedestä edellä, Marko täräytti pöytään kovan väitteen.

Markon mukaan Ferrari ja Red Bull hyötyvät tällä hetkellä niin sanotuista sisartalleista, jotka ovat tekevät yhteistyötä. Ensimmäisellä viikolla sekä Ferrarin moottoreita käyttävä Alfa Romeo että Red Bullin tytärtalli Toro Rosso nappasivat tuloslistojen kärkipaikkoja.

– Mercedes on aika yksin juuri nyt. En jaksa uskoa, että he ovat saaneet hirveää hyötyä Racingin Pointista tai Williamsista, Marko viittasi Mercedeksen moottoritalleihin.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi. 

Lue myös:

    Uusimmat