Mainos

F1-tallipomo varoittaa ensi kauden muutoksista: Suunnittelijat unohtavat ohittamisen

7:36

F1-tallien autojen suunnittelijat unohtavat nopeasti ohittamisen, kun he ryhtyvät työskentelemään ensi kauden autoihin tehtävien muutosten parissa, varoittaa Haas-tallipäällikkö Günther Steiner.

Pääkuvan videolla C Moren selostajan Niki Juuselan vetämä Kanadan GP:n läpikäynti.

MAINOS

Poikkeuksellinen F1-kesä C Morella

F1-sarjassa on ennennäkemättömän vilkas kesä. Juhannusviikonlopusta alkaa kuuden viikon jakso, jonka aikana ajetaan peräti viisi kilpailua.

Seuraavaksi kisataan Ranskan Paul Ricardilla 24. kesäkuuta. Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. 

C Moren sivulle pääset tästä​​​​​​​

Formulasarjan autojen aerodynamiikkaan tehdään merkittäviä muutoksia ensi kaudelle, joiden tavoitteena on helpottaa ohittamista. Steinerin mukaan on vielä liian aikaista arvioida, onko muutoksilla lopulta toivottuja tuloksia.

- Nämä aeroihmiset tutkivat ensin asiaa viikon ajan, jonka jälkeen he totetavat, että tässä se on. Sen jälkeen asiaa tutkitaan vielä kaksi kuukautta, jonka jälkeen tulokset ovat aivan erilaisia, koska kirjoitetusta säännöstä puristetaan irti mahdollisimman paljon suorituskykyä, Steiner kommentoi motorsport.comin mukaan.

- Nyt kaikki ovat juuri tässä vaiheessa, ottamassa irti kaiken mahdollisen suorituskyvyn säännöstä, joka esiteltiin komen viikon tutkimuksen jälkeen, Steiner lisäsi.

Steiner pelkää suunnittelijoiden unohtavan nopeasti sääntömuutoksen todellisen tavoitteen.

- Kolmen viikon tutkimuksella oli oikea tavoite, helpottaa ohittamista, mutta nyt aerokaverit ovat sen kimpussa - unohtakaa ohittaminen, lisätkää suorituskykyä. Nyt he tutkivat sitä, miten paljon muutoksia tästä oikeasti seuraa - enkä usko kenelläkään olevan siihen vielä vastauksia, Steiner sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.