Mainos

F1-tallipomo typistäisi kisakalenteria: "Reaktio olisi mielenkiintoista nähdä"

6:32

Renault-tallin toimitusjohtajan Cyril Abiteboulin mielestä formulasarjan kisakalenterin typistäminen voisi nostaa lajin arvoa.

Ylälaidan videolla Niki Juusela ja Toni Vilander vetävät F1-kauden tilanteen yhteen kymmenen osakilpailun jälkeen.

Tällä kaudella formula ykkösten kisakalenteri kattaa 21 osakilpailua. Sarjan omistaja Liberty Media on ilmaissut halunsa laajentaa kalenteria tulevaisuudessa jopa 25 osakilpailun mittaiseksi, mutta Abiteboulin mielestä suunta voi olla väärä.

– Meidän täytyy välittää viestiä ylpeydestä, motivaatiosta ja energisyydestä. Nykyisellä kalenterilla innostus ei ole samaa kuin silloin, kun meillä oli 15 osakilpailua vuodessa, Abiteboul kritisoi motorsport.comille.

– Jos meillä ei ole sitä energisyyttä, niin silloin on myöskin hyvin vaikea välittää sitä ulkoisesti. Tästä on tulossa melkeinpä rutiinia. Tämän ei pitäisi olla jokapäiväistä työtä. Olemme keikauttaneet tasapainoa, joten meidän täytyy olla erittäin varovaisia, Abiteboul jatkoi.

Abiteboulin mielestä 15-18 osakilpailua kautta kohden olisi ihanteellinen määrä. Tallipomo ei kuitenkaan usko ideansa saavan sarjan omistajataholta suopeaa vastaanottoa.

– Ymmärrän syyt sille, miksi meidän täytyy kaupallisessa mielessä laajentaa kalenteria, mutta mielestäni se olisi lajille massiivinen taantuma, Abiteboul sanoi.

– Jos menisimme erittäin aggressiiviseen suuntaan ja ajaisimme kaudessa vaikka 15 kisaa, niin silloin kaikille 21 kisalle täytyisi kertoa, että kuusi teistä pudotetaan pois: kilpailkaa. Silloin markkinoiden malli kääntyisi täysin ympäri. Reaktio siihen olisi mielenkiintoista nähdä.

– Ymmärrän sen olevan uhkapeliä, eikä sellainen sovi formula ykkösten nykyiseen malliin, missä kerätään joka vuosi enemmän rahaa, enemmän ihmisiä, enemmän ratoja, enemmän palkintorahoja ja enemmän kaikkea. Jossain vaiheessa kriittinen hetki kuitenkin koittaa, jolloin voimme ehkä katsoa, onko tasapainoa mahdollista muuttaa, Abiteboul summasi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.