F1-tallipomo haluaa nopean ratkaisun: Venäjän sotatoimet saavat tiimit ahtaalle

Inflaation odotetaan nopeutuvan tänä vuonna – Mitä Helsingissä ajatellaan hintojen noususta? 6:13
MTV Uutiset Live selvitti, mitä inflaatiokehitykselle on tapahtumassa kuluvan vuoden aikana.

F1-sarjaan täksi kaudeksi määrätty budjettikatto ei olisi voinut tulla voimaan huonompaan aikaan. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kertoo inflaation ja energian hinnannousun iskevän kovalla kädellä tiimeihin.

F1-tiimien on tästä kaudesta alkaen pystyttävä viemään kauden läpi 140 miljoonalla dollarilla (noin 128 miljoonalla eurolla). Summaan eivät sisälly esimerkiksi moottorikehityksestä aiheutuvat kulut tai kuljettajien palkat.

Ensi kaudella katon on määrä tippua 135 miljoonaan dollariin, mutta Red Bull -pomo Christian Hornerin mukaan tiimien on erittäin vaikea pysytellä nykyisessäkään ylärajassa maailmanpoliittisen tilanteen takia.

Koronavuodet ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan ovat polkaisseet inflaation Britanniassa kovimpaan nousuun sitten 1980-luvun alkuvuosien.

– Täytyy muistaa, että budjettikatto asetettiin keskellä pandemiaa, vuonna 2020. Kukaan ei voinut silloin ennustaa olosuhteita, joissa olemme nykymaailmassa, Horner kommentoi.

– Se, mitä näemme nyt tapahtuvan maailmassa, ajaa hintoja vain yhteen suuntaan, Horner lisää Venäjän sotatoimista Ukrainassa.

Hornerin mukaan hintojen voimakas nousu on näkynyt tuoreeltaan lentorahtien hinnoissa matkalla tällä viikolla Bahrainissa ajettaviin viimeisiin talvitesteihin. F1-sarjan pitäisi koronapandemian perumien vuosien jälkeen palata tällä kaudella pitkiin kisamatkoihin, kuten esimerkiksi Australian, Japanin ja Singaporen GP:n ovat palaamassa kalenteriin.

– Johdon on katsottava tilannetta kiireellisesti, jotta saadaan voimaan helpotuksia, huomioiden maailmantilanteen ja elinkustannusten nousun, jotka tulemme kaikki näkemään, Horner vaatii.

Myös tiukkaa palkkakattoa vaatineen McLaren tallipäällikkö Andreas Seidl tunnistaa kriittisen tilanteen.

– On aina tärkeää käyttää tervettä järkeä, ja koska tässä on tullut viime viikkoina ja kuukausina uusia haasteita inflaation ja muun kanssa, on mielestäni tärkeää keskustella siitä, Seidl kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat