F1-talli joutui puolustamaan kuskipalkkaustaan – pelkkä F1-mestari isoisänä ei riitä

Haas-tallin sopimus Pietro Fittipaldin kanssa ei perustunut brassikuskin kuuluisaan sukunimeen tai kaupallisiin seikkoihin, painottaa tallipäällikkö Günther Steiner.


Haas-talli julkisti Pietro Fittipaldin testikuljettajasopimuksen Brasilian kisaviikonloppuna. 22-vuotiaan Pietron isoisä on kaksinkertainen F1-sarjan maailmanmestari Emerson Fittipaldi.

Fittipaldille tärkeää testiroolia tallissa kaavaileva Steiner painottaa, ettei brassikuskin kuuluisa sukunimi ollut mikään tae sopimukselle.

– Onko sukunimestä apua? Aivan varmasti se ei ole ainakaan haitaksi, mutta siitä tulee myös hänelle paljon paineita. En yritä saada tallille mitään hänen isoisänsä vuoksi. Oli hänen sukunimensä sitten Fittipaldi tai vaikkapa Sanchez, niin juuri nyt en välitä siitä. Steiner kommentoi motorsport.comin mukaan.

Fittipaldin eno Max Papis tarjosi Pietroa Haasille jo aiemmin. Tuolloin Steiner sanoi, että voita ensin World Series Formula V8 3.5 -sarjan mestaruus ja katsotaan sitten. Fittipaldi voitti ja asiat lähtivät etenemään.

– Hänen täytyy tuoda talliin jotain, jokin tallia parantava elementti. Hänen tehtävänsä ei ole auttaa meitä markkinoinnissa. Kyse ei ole julkisuudesta. Jos olisin sellaista halunnut, niin olisin voinut pyytää Emersonia tekemään meille jotain - voimme kyllä ottaa Emersonin meille töihin, koska hän on saatavilla, Steiner letkautti.

Fittipaldi nähdään ensimmäisen kerran Haas-tallin autossa kauden päättävän Abu Dhabin osakilpailun jälkeen ajettavissa testeissä. Hänelle kaavaillaan ensi kaudeksi merkittävää simulaattoriroolia, kun Haas pyrkii kehittämään kisaviikonloppujen testaamistaan.

Lähteet: motorsport.com, yahoo.com

Lue myös:

    Uusimmat