Red Bull -pomo tyrmää F1-mediassa väläytetyn sokkisiirron – Toto Wolff sitoi kultakimpaleensa massiivisella sopimuksella

Helmut Markon mukaan George Russellia ei nähdä Red Bullilla, vaikka jotkut tahot ovat tällaisella sokkisiirrolla spekuloineetkin. Marko myös kiistää, että Sergio Pérez olisi Sakhirin GP:n voitolla jotenkin vahvistanut asemaansa Red Bull -pomojen silmissä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Pe: harjoitukset klo 10.55 ja 14.55.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Saksalaisen RTL-kanavan Ludwig Degmayr spekuloi Sakhirin GP:n jälkeen sillä, että mikäli Russell ei pääse riittävän pian Mercedekselle, Red Bull voisi vetää välistä.

– Marko ja Christian Horner ovat jo pitkään pitäneet silmällä 22-vuotiasta Russellia. Jos Mercedes ei nosta häntä emotiimiin, häntä yritetään taatusti houkutella maukkailla perusteluilla. Hänen Williams-sopimuksensa pitäisi olla pienin ongelmista. Se olisi Toto Wolffille aivan oikea rangaistus siitä, että hän valitsi aikaisessa vaiheessa pullopoika Valtteri Bottaksen Russellin sijaan vuodelle 2021, Degmayr latasi.

Marko tyrmää spekulaatiot.

– Emme ole kiinnostuneita Russellista. Hän teki sunnuntaina mahtavaa työtä, mutta aika moni kuljettaja olisi tehnyt Mercedeksellä saman, Marko sanoi F1 Insider -sivustolle.

– Russell on Mercedeksen kuljettaja, ja hänen managerinsa on Toto Wolff. Hän kertoi meille, että hänellä on 10-vuotinen sopimus Wolffin kanssa, joten hän ei tule kysymykseenkään. Meillä on omia nuoria kuljettajia, joita haluamme kehittää ja jotka ovat niin ikään lahjakkaita.

Yksi tällainen kuljettaja on Yuki Tsunoda, joka sijoittui viime viikonloppuna päättyneellä F2-kaudella kolmanneksi. 20-vuotias japanilainen on nousemassa ensi kaudeksi Pierre Gaslyn rinnalle AlphaTaurille.

– Yuki ei ole vain äärimmäisen nopea ja lahjakas vaan myös hauska ja rento, Marko kehuu.

Ykköstallin, Red Bullin, kuljettajakaksikko on edelleen epäselvä. Max Verstappenilla on pitkä jatkosopimus, mutta toinen paikka ratkaistaneen ennen kaikkea nykykuski Alexander Albonin ja tällä kaudella loistaneen Pérezin välillä. Myös Nico Hülkenberg lienee edelleen Red Bullin harkitsemien vaihtoehtojen joukossa.

– Pérezin voitto Bahrainissa ei vaikuta päätökseemme. Tiesimme jo aiemmin ehdokkaidemme heikkoudet ja vahvuudet. Istumme alas kauden viimeisen kilpailun jälkeen ja teemme parhaan mahdollisen päätöksen, Marko sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat