F1-tähti Lewis Hamilton sai kritiikkiä ilmastopuheistaan – kilpakuskit puolustavat: ”Ei tarkoita sitä, ettemmekö välittäisi”

F1-sarjassa Lewis Hamilton voi varmistaa maailmanmestaruuden tulevana viikonloppuna Meksikossa. Hamilton on ollut tuoreeltaan kritiikin kohteena, hänen ilmastopuheiden myötä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton avautui aiheesta F1-sarjan viime kisan, Japanin GP:n jälkeen.

– Kiitos niille teistä, jotka välittävät edes vähääkään tästä maailmasta. Olen surullinen siitä, mihin olemme menossa. Kisa sukupuuttoa kohtaan on muuttumassa yhä todennäköisemmäksi, kun ylitämme resurssimme, Hamilton kävi läpi.

Kritiikki kumpusi Hamiltonin nykyasemasta. F1-autot ja jatkuva matkustelu ovat kuin punainen viitta hiilijalanjäljestä puhuville.

Britin puheet saivat puolustelua muilta F1-kuskeilta.

– En ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa, mutta viesti on hyvin selvä. Meidän on vaikeaa saada hyväksyntää ulkopuolelta, koska meidän jalanjälki ei ole kaikista pienin. Kilpailut ajetaan ympäri maailmaa ja meidän on matkustettava niihin – se on osa työtämme. Mutta yleisesti F1:n pitäisi tehdä enemmän. Kyse on maailmanlaajuisesta toimintaympäristöstä ja mielestäni meidän pitäisi lähettää paljon vahvempi viesti, Ferrarin saksalaistähti Sebastian Vettel sanoi ja viittasi koko ilmastoaiheeseen.

– Monet ihmiset seuraavat häntä. Jos pystymme vaikuttamaan maailmaan, niin meidän on pakko tehdä niin. En näe tuossa mitään vikaa, Racingin Pointin Sergio Perez totesi puolestaan Hamiltonin kommenteista.

Britille satoi lisää tukea F1-varikolta.

– Lewis sanoi hyvin. Se, että olemme F1:ssä, ei tarkoita sitä, ettemmekö välittäisi ympäristöstä, Red Bullin Alexander Albon nyökytteli.

Lue myös:

    Uusimmat