F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Painava puheenvuoro Lewis Hamiltonin kohtaamasta syrjinnästä – huomio nykyvarikosta kiteytti tallipomon sanoman: "Katsokaa tätä paikkaa"

2:13
Mercedes-pomo Toto Wolff kommentoi perjantaina C Morelle tallinsa mestaruusputkea, Niki Laudan merkitystä ja Meksikon GP:n näkymiä.

Lewis Hamilton kohtasi nuorempana syrjintää moottoriurheilupiireissä, mikä laji-ihmisten tulisi huomioida paremmin, Mercedeksen tallipomo Toto Wolff alleviivaa. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-uransa kuudetta maailmanmestaruutta jahtaava Hamilton, 34, on noussut lajilegendaksi vaikeista oloista. Hamiltonin kanssa huikeata menestystä Mercedeksellä niittänyt Toto Wolff avasi britin kokemuksia kartingajoilta PA:n haastattelussa Meksikon GP:n alla.   

– Kun Lewis oli nuori, hän oli ainoa mustaihoinen poika valkoihoisten poikien joukossa. Tiedän, että hän kohtasi rasismia radalla. Jos tuollaista tapahtuu noin 10-vuotiaalle, se jättää arvet, jotka eivät poistu koskaan. Jos ihminen kokee lapsena herjausta ja syrjintää, se voi vahvistaa, mutta jättää samalla arvet, Wolff selvitti. 

Myöhemmin hän kommentoi aihetta lisää Sky Sportsille

– En halua mennä liikaa henkilökohtaisiin kokemuksiin ja asioihin, joita hän on kertonut minulle, sillä nämä keskustelut olivat kahdenkeskisiä. Mutta katsokaa tätä paikkaa, se ei ole kovin monimuotoinen, Wolff sanoi.

– Meidän (valkoihoisten) on hyvin vaikea ymmärtää sitä, että kun olet yksi harvoista, kohtaat tällaisia tilanteita. Meidän pitää joskus ottaa toinen näkökulma asioihin. Olen oppinut tekemään näin Lewisin ja hänen näkökulmansa ansiosta. En ollut koskaan nähnyt asioita siltä kantilta, mutta hän selvitti sen minulle.

Hamilton on puhunut viime aikoina paljon ympäristöasioista, ja kertonut esimerkkejä siitä, kuinka hän on muuttanut elämäänsä ympäristöystävällisemmäksi. Britin kommentit ovat keränneet myös kritiikkiä, sillä ne on nähty kaksinaismoralistisiksi F1-kuskin työn ja elämäntyylin takia.

Wolff puolustaa tähtikuskinsa kannanottoja.

– Mielestäni on hyvin tärkeää, että jokainen meistä yrittää parhaansa mukaan tiedostaa asioita ja pyrkii vähentämään päästöjä. Olen nähnyt Lewisin muuttavan käyttäytymistään, muun muassa vähentämällä lentoja. Mielestäni meidän pitäisi arvostaa tätä arvostelun sijaan, Wolff summaa. 

1:34
Lewis Hamiltonilla mahdollisuus varmistaa kuudes maailmanmestaruutensa Meksikossa: "Minulla ei ole väliä missä mestaruus ratkeaa, kunhan saan hoidettua homman".

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja