F1-sensaatio Lando Norris pitkään kilpailukieltouhan alla – tallipomo myöntää: "Perustavanlaatuinen riski"

F1:n alkukauden sensaatiokuljettaja Lando Norris on pitkään kilpailukieltouhan alla. McLaren-pomo Andreas Seidl myöntää, että uhka on todellinen, eikä vain pienimuotoinen taustatekijä.

Norrisille määrättiin kaksi rangaistuspistettä, kun Itävallan GP:n tuomaristo näki hänen pakottaneen Red Bullin Sergio Perezin ulos radalta. Lisäysten myötä Norrisilla on nyt 10 rangaistuspistettä, kun kilpailukiellon raja on 12 pistettä.

Norrisin saldosta tipahtaa kaksi pistettä pois ennen seuraavaa Silverstonen kisaa. Tämän jälkeen Norris joutuu odottelemaan pitkään seuraavia vähennyksiä. Britin saldo kapenee vasta 14. marraskuuta, jolloin häneltä poistetaan viime vuoden Turkin GP:stä saadut kolme pistettä.

– On olemassa perustavanlaatuinen riski, McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl myönsi kilpailukieltouhkaan liittyen RTL:lle.

Mikäli kuljettaja saa vuoden aikaikkunan sisällä 12 rangaistuspistettä, hänelle määrätään yhden kisan mittainen kilpailukielto.

Norrisin tuore rangaistuspistelisäys aiheutti porua jo viikonloppuna, sillä itse rangaistus oli hyvin kyseenalainen. Norris kun piti oman ajolinjansa, Perezin haettua uhkarohkeaa ohitusta ulkokautta.

Tilanne näkyy jutun yläreunan videolta.

McLaren-pomon Seidlin mukaan kansainvälisen autoliiton FIA:n tulisi uudelleen harkita systeeminsä toimivuutta.

– Ei ole F1-sarjan hengen mukaista, että kuljettaja jää sivuun kilpailusta Spielbergissä nähtyjen tapausten perusteella. Rangaistuspisteet ovat paikallaan, jos kuljettajat tekevät vaarallisia juttuja, Seidl mietti.

21-vuotias Norris on tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjassa neljäntenä 101 pisteellä.

Lue myös:

    Uusimmat