Sebastian Vettel lähellä kilpailukieltoa – seuraavalla möhläyksellä raju seuraus

Ferrarin saksalaiskuljettaja Sebastian Vettel töpeksi pahemman kerran sunnuntain Italian GP:ssä, kun hän aiheutti ison vaaratilanteen käytöksellään. Vettel on nyt lähellä pistettä, jossa hänet määrätään ajokieltoon.

Sunnuntain kisassa Vettel pyörähti mutkien 8-10 yhteydessä, Variante Ascarissa. Pyörähdyksen jälkeen hän palasi radalle hyvin uhkarohkealla tavalla. Liikkeelle lähtö johti siihen, että hän osui Racingin Pointin Lance Strollin auton peräosaan. Stroll pyörähti osuman myötä.

Varomaton radalle paluu aiheutti myös ison vaaratilanteen, sillä kyseessä on sangen nopeavauhtinen mutka.

Vettelille tuomittiin tempusta 10 sekunnin stop and go -rangaistus. Tämän lisäksi hän sai kolme rangaistuspistettä.

Näiden myötä Vettel kipusi lähelle pistettä, jossa hänet määrätään kilpailukieltoon.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n alaisessa F1-sarjassa on käytössä rangaistuspistemekanismi, jossa lasketaan yhden vuoden aikaikkunan sisällä saatuja pisteitä. Kuljettaja määrätään ajokieltoon, mikäli hän saa vuoden aikana 12 rangaistuspistettä.

Vettel on nyt yhdeksässä pisteessä. Tämä tietää sitä, mikäli hän jatkaa törkytemppuja, ovat seuraukset sangen rajuja. Toinen Italian GP:n kaltainen temppu vie hänet ajokieltoon.

Vettel saa olla tarkkana seuraavissa kisoissa, sillä hänen pistesaldo pienenee vasta lokakuussa ajettavan Japanin GP:n jälkeen. Saksalaiskuski sai kaksi rangaistuspistettä viime vuoden USA:n GP:n yhteydessä. Tämä ajettiin 21. lokakuuta.

Vettel on uhan alla Singaporessa, Venäjällä ja Japanissa.

Muista F1-kuljettajista Lance Strollilla on nyt seitsemän rangaistuspistettä. Kanadalaisen saldo kasvoi kahdella, kun hän palasi radalle sääntöjenvastaisella tavalla Vettel-osuman jälkeen.

Suomalaiskuskit Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas ovat kuin kympin oppilaita. Kummallakaan heistä ei ole pisteen pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat