Max Verstappenille rangaistus kolaroinnista – FIA odottaa muutosta ajotapaan

Max Verstappenin aiheuttamat ratatapahtumat formula ykkösten Kiinan GP:ssä ovat poikineet Red Bullin kuljettajalle rangaistuksen, joka uhkaa ongelmien jatkuessa viedä häneltä ajoluvan yhden kisan ajaksi.

Jutun videolla Mika Salo ja Ossi Oikarinen ottavat C Moren studiossa voimakkaasti kantaa Verstappenin ajotapaan.

Verstappen kolaroi sunnuntain Kiinan osakilpailussa Ferrarin Sebastian Vettelin kanssa yrittäessään väkisin tämän ohi kilpailun loppuvaiheessa. Aiemmin hän ajautui radan ulkopuolelle pyrittyään epätoivoisesti Mercedes-kuski Lewis Hamiltonin edelle.

Kiinan F1-kisan tuomaristo antoi Verstappenille kymmenen sekunnin aikarangaistuksen, joka pudotti hänet kisan lopputuloksissa Hamiltonin taakse viidenneksi.

Lisäksi hollantilaisen superlisenssiin lisättiin kaksi rangaistuspistettä. Hänellä on nyt koossa kaikkiaan viisi pistettä viimeisen vuoden ajalta, kun 12 pistettä aiheuttavat ajokiellon.

Kansainvälisen autoliiton kilpailujohtaja Charlie Whiting toivoo, että isomman rangaistuksen uhka vaikuttaa Verstappenin ajotyyliin.

– Ne (pisteet) ovat olemassa sitä varten, että toistuvat rikkojat ottavat onkeensa. Hänellä on nyt viisi pistettä, joten uskon hänen olevan nyt varovaisempi, Whiting linjaa Motorsport.comille.

Verstappenin rangaistuspisteistä kaksi vanhenee heinäkuun lopussa Unkarin GP:n jälkeen. Edellisen pisteen hän sai viime syksynä Yhdysvaltain osakilpailun oikaisustaan.

Whitingin mukaan tuomariston näpäytys riittää tässä vaiheessa, joten FIA ei suunnittele erillistä puhuttelua 20-vuotiaalle sähikäiselle. Red Bullin tallipomo Christian Horner on varma, että Verstappen oppii virheistään.

– Hän on ilmiömäinen kyky ja tarpeeksi fiksu tunnistaakseen ne osa-alueet, joita hänen täytyy työstää. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö hän tarttuisi siihen, Horner kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat