F1-sarjasta lähtöpassit saanut ruotsalaiskuski jakaa kritiikkiä: "Siellä joutuu helposti p***a-kategoriaan"

Kilpaileminen formula ykkösissä voi olla kuljettajan maineelle myös kova kolaus, katsoo kuninkuusluokasta viime kaudella lähtöpassit saanut Marcus Ericsson.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kanadan GP suorana 7.-9.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 16.55,
2. harjoitukset klo 20.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Monacon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Ericsson kilpaili viisi kautta formulasarjassa Caterhamin ja Sauberin kuljettajana, mutta viime kauden päätteeksi ruotsalainen joutui antamaan sveitsiläistallin autossa tilaa Kimi Räikköselle.

Ericssonin tie vei tämän jälkeen rapakon taakse IndyCar-sarjaan, jossa hän kilpailee Schmidt Peterson Motorsports -tallin kuljettajana. Ruotsalainen kertoo formula ykkösten voivan lyödä kuljettajan maineeseen myös negatiivisen leiman.

– Formula ykkösissä on suuri riski vahingoittaa omaa mainettaan. Siellä joutuu helposti kategoriaan, kuten “hän on paska tai ei tarpeeksi hyvä, tai hän on sitä tai tätä”, Ericsson kertoi Racer-lehdelle.

– Rakastan formula ykkösiä, mutta mielestäni yksi sarjan ongelmista on siinä, että se on selvästi valmistajien mestaruussarja, Ericsson kritisoi.

Pohjois-Amerikkaan uutta uraa rakentamaan lähteneen Ericssonin mielestä formula ykkösissä vain kärkitallien kuljettajat kykenevät näyttämään taitojaan.

– Jos kuljettaja on huipputallissa, niin silloin se on hieno mestaruussarja, mutta muuten tilanne muuttuu vaikeaksi. Sen jälkeen sinut lokeroidaan helposti, eikä omaa osaamistaan ole helppoa näyttää. Siellä kärkitallien ja muiden ero on etenkin nyt ongelma.

– Olen sataprosenttisesti sitä mieltä, että rakennan täällä nyt mainettani uudelleen, Ericcson kiteytti.

Lue myös:

    Uusimmat